Franjevački svjetovni red

Široki Brijeg: U prodaji novi broj lista ''Franjinim stopama''

Tema broja pod naslovom ''Kroz korizmu do Uskrsa'' donosi nekoliko tekstova čiji nam sadržaj može pomoći u pripravi za radosnu proslavu dana Isusova uskrsnuća.
Kultura / Knjige | 16. 03. 2018. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Franjinim stopama je list koji izdaje Vijeće mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Široki Brijeg. I ovaj 26. broj donosi mnoštvo informacija i vijesti vezanih za život mjesnih bratstava Franjevačkog svjetovnog reda u Hercegovini, kao i vijesti iz Hercegovačke franjevačke provincije.

Tema broja pod naslovom ''Kroz korizmu do Uskrsa'' donosi nekoliko tekstova čiji nam sadržaj može pomoći u pripravi za radosnu proslavu dana Isusova uskrsnuća.

U rubrici Život u obitelji, fra Mladen Rozić piše o nevoljama i kušnjama u obitelji i kako ih savladati.

Fra Jure Barišić progovara o razlici između poziva i zvanja, a Vlado Glavina, koordinator karitativne sekcije OFS-a Široki Brijeg, predstavlja njezin rad naglašavajući kako nas je Bog stvorio, dao nam razum i ljubav da ga prepoznamo u potrebitima u našoj blizini.

Rubrika Svjedoci govore donosi svjedočanstva dviju svjetovnih franjevki, Ružice Martinović iz Čitluka i Lidije Šarac iz Čerina, te časne s. Anice Oršolić.

Članovi medijske sekcije OFS-a Široki Brijeg predstavili su rad sekcije i emisiju Riječ s izvora koja se već desetak godina emitira na Radiju Široki Brijeg.

Naslovna slika novog broja kao i postaje križnog puta rad su umjetnika Srećka Kriste. Razmatranja uz postaje križnog puta napisao je fra Ante Marić.

Fra Dane Karačić napisao tekst pod naslovom Naše tete – dobri duh naših obitelji, posvećen tetama koje su u Drugom svjetskom ratu ostale bez svojih voljenih momaka, koji su poginuli ili nestali, a one se nikada nisu udale te su svoj život posvetile pomažući ponajviše svoje nećake i nećakinje.

Na kraju lista nas i u ovom broju čeka naša Boška koja nas svojim dosjetkama i komentarima uvijek iznova nasmije, ali i navede na razmišljanje o određenoj temi.

Kopirati
Drag cursor here to close