''Govor duše''

Široki Brijeg: Predstavljen književni prvijenac Marijane Jurilj

Riječ je o književnom prvijencu mlade nezaposlene magistrice socijalnog rada iz Širokog Brijega koji sadrži sedam poglavlja.
Kultura / Knjige | 12. 12. 2018. u 19:55 D.L. | Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prozno-poetska zbirka ''Govor duše'' autorice Marijane Jurilj predstavljena je u srijedu navečer u kinu Borak u Širokom Brijegu. Riječ je o književnom prvijencu mlade nezaposlene magistrice socijalnog rada iz Širokog Brijega koji sadrži sedam poglavlja.

''Intenzivno sam radila pola godine na ovoj knjizi. Knjiga sadrži sedam poglavlja, a posebno bih istaknula poglavlje 'Vjera, ljubav i domovina'. Tekstove sam pisala po nadahnuću, za određene konkretne životne situacije koje su me inspirirale. Te određene slike koje bih vidjela bi me inspirirale. Ova knjiga je nastala samo od pojedinih tekstova moje Facebook stranice 'Govor duše' po kojoj je knjiga dobila i naziv'', izjavila je za Bljesak.info autorica Marijana Jurilj.

Foto: Bljesak.info / Predstavljena prozno-poetska zbirka Govor duše autorice Marijane Jurilj (lijevo na fotografiji)

Uz samu autoricu, u programu predstavljanja sudjelovali su još fra Dane Karačić, Višnja Spajić, Iva Grbešić, Andrea Musa, Zdravka Hrkać i Vesna Mandić, a za glazbeni dio pobrinula se glazbena sekcija Frame Široki Brijeg.

''Stil joj je vrijedan pozornosti, premda Marijani Jurilj, autorici ove jedinstvene knjige, pisanje nije zanimanje. Njezinu stilu i lakoći pisanja, kojom iznosi svoje misli, mogli bi pozavidjeti i oni koji cijeli svoj aktivni život provode pišući. Oni kojima je to zanimanje i od čega žive. Autorica govori o Bogu i svim odnosima između Boga i čovjeka i svega onoga što čovjek doživljava, donosi odgovore i na najteža pitanja, a nije završila teološke studije. Kroz njezine tekstove provlače se mistična iskustva kroz koja su prolazile i najveće kršćanske mističarke'', kazao je fra Dane Karačić u ocjeni prve knjige Marijane Jurilj.

Foto: Bljesak.info / Predstavljena prozno-poetska zbirka Govor duše autorice Marijane Jurilj
Kopirati
Drag cursor here to close