Kino Borak

Široki Brijeg: Predstavljanje knjige ''Trećari -  dar Neba'' fra Dane Karačića

Knjiga se sastoji od 35 životopisa pripadnika Franjevačkoga svjetovnog reda, u narodu poznatijih kao trećara.
Kultura / Knjige | 28. 01. 2019. u 07:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje knjige ''Trećari - dar Neba'', čiji je autor jedan od najomiljenijih širokobrijeških franjevaca fra Dane Karačić, bit će predstavljena u četvrtak, 31. siječnja 2019. godine s početkom u 19:30 sati u kinu Borak u Širokom Brijegu.

U predstavljanju će sudjelovati članovi Franjevačkog svjetovnog reda i Frame Široki Brijeg te Mirela Lovrić, Andrija Zeljko, časna sestra Zorica Jurilj, Marija Čolak i autor fra Dane Karačić.

Voditeljica predstavljanja bit će Višnja Spajić.

Knjiga se sastoji od 35 životopisa pripadnika Franjevačkoga svjetovnog reda, u narodu poznatijih kao trećara.

''Autor detaljizira, čitatelju dočarava, perom drevnih kroničara bilježi život Hercegovine kroz vremena i živote pojedinih likova. Likovi nisu izmišljeni, oni su stvarni i u tome i jest vrijednost i veličina ove knjige. Ispisana je poviješću odigranom na ovom kamenjaru, u našim kućama, vrtlima, ovdje pored naših bunara i pojata. To su naše baba i prababe. To je hercegovačka žena, hercegovačka sudbina, povijest, hercegovački križ i ponos u jednom. Zato ova knjiga treba imati mjesto u našim obiteljima, da je pokažemo našoj djeci, da je čitamo mladima, da zahvalimo fratru što ju je napisao kako se povijest našeg zavičaja ne bi zaboravila'', stoji, između ostaloga, u recenziji koju potpisuje Mirela Lovrić.

Kopirati
Drag cursor here to close