''Evangelizacija u digitalnom dobu''

Široki Brijeg: fra Mario Knezović predstavlja svoju novu knjigu

''Bit će to prigoda da u obliku razgovora doznamo u kakvom medijskom okruženju živimo i kako u tom ozračju govoriti o istini i navještaju Radosne vijesti'', navode organizatori.
Kultura / Knjige | 26. 11. 2019. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje knjige ''Evangelizacija u digitalnom dobu - Crkva, mediji i odnosi s javnošću'', autora fra Marija Knezovića, održat će se u utorak, 3. prosinca 2019. godine, s početkom u 19:00 sati u kinu Borak u Širokom Brijegu.

''Bit će to prigoda da u obliku razgovora doznamo u kakvom medijskom okruženju živimo i kako u tom ozračju govoriti o istini i navještaju Radosne vijesti'', navode organizatori. 

U programu predstavljanja knjige sudjelovat će: Darko Pavičić, Sanja Pehar, Dragan Soldo i fra Mario Knezović. Pjevat će članovi Franjevačke mladeži (Frama) Kočerin, a organizator je širokobriješki Ogranak Matice hrvatske.

O autoru:

Fra Mario Knezović rođen je 3. studenoga 1973. godine u selu Broćanac kod Posušja kao deveto dijete u obitelji Ljube i Zore r. Grubišić. Osnovnu školu pohađao je u Broćancu i Vraniću. Jedan razred srednje škole pohađao je u Širokome Brijegu. 

Sjemenište s klasičnom gimnazijom od 1989. do 1993. pohađao je u Dubrovniku, Visokome i Sinju. U Franjevački red stupio je 1993. na Humcu. Fakultetsko obrazovanje, diplomsko i poslijediplomsko pohađao je na Sveučilištima u Zagrebu i Mostaru.

Osim teologije i filozofije uže znanstveno područje studiranja mu je novinarstvo, političke znanosti i komunikologija. Doktorsku disertaciju je obranio 2018. s titulom doktora znanosti iz područja informacijsko-komunikacijskih znanosti i odnosa s javnošću.

Boraveći kao student u Zagrebu, bio je jedan od osnivača Zavičajnoga kuba hercegovačkih studenata te je potaknuo izdavanje studentskoga časopisa »Moj kamen« i bio prvi njegov urednik. Za đakona je zaređen 1999. godine u Detroitu - Trpy (SAD). Godinu đakonata proveo je u New Yorku. Za svećenika je zaređen 2000. u Chicagu (SAD).

Nakon Mlade mise, koju je proslavio 2000. godine, djelovao je u župi i samostanu sv. Petra i Pavla u Mostaru i kao vjeroučitelj u Srednjoj medicinskoj školi u Mostaru.

Od 2000. do 2004. bio je tajnik Konferencije viših redovničkih poglavara Bosne i Hercegovine. Ravnateljem Informativnoga centra Mir Međugorje i glavnim urednikom Radijske postaje Mir Međugorje postaje 2001. godine. U toj službi ostaje do 2005. godine. Od 2005. do 2013. bio je župni vikar, voditelj Frame i srednjoškolski vjeroučitelj u Posušju. Kao autor i suautor sudjeluje u nekoliko knjiga, produkcijskih i multimedijalnih uradaka. Piše u nekoliko časopisa, te je suradnik više medija.

Njegova knjiga pod naslovom ''Nisam šutio – otvoreno o Crkvi, politici i društvenim događanjima'' budi poseban interes. Trenutno je na službi župnika u Kočerinu. Usto, uređuje i vodi neke emisije na Radijskoj postaji Mir Međugorje, suradnik je vjerskoga programa Laudato TV, kolumnist Naših ognjišta, Glasnika mira i Misije.hr.

Povremeno održava seminare, predavanja i duhovne obnove. Od priznanja koja je dobio nadraži mu je ''Zlatni grb Posušja'' koji je dobio ''kao prorok u svom zavičaju'' od Općine Posušje. Djelovanje mu se može pratiti putem mrežne stranice www.fratar.net.

Kopirati
Drag cursor here to close