Tisuće posjetitelja

Sarajevski sajam knjiga obora rekord

Na sajmu sudjeluje 109 izdavača, pet knjižara i jedna antikvarnica s ponudom više od 25.000 naslova
Kultura / Knjige | 20. 04. 2019. u 18:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već četvrti dan desetine tisuća posjetitelja svakodnevno dolazi na 31. Sarajevski sajam knjiga i 15. Bijenala knjige koji organizira KJP Centar Skenderija d.o.o. u suradnji s partnerom TKD ''Šahinpašić''. Organizatori očekuju da će ovogodišnji sajam u naredna dva dana oboriti sve rekorde, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sajmu sudjeluje 109 izdavača, pet knjižara i jedna antikvarnica s ponudom više od 25.000 naslova. Za čitatelje i publiku Sajam knjige je idealna prilika da otkriju nove trendove iz domena vlastitog interesiranja, da prisustvuju promocijama i upoznaju se s autorima i književnicima.

Sajam je za posjetitelje otvoren do 22. travnja u vremenu od 10 do 19 sati, a ulaz je slobodan.

Specijalni program koji organiziraju Međunarodni centar za mir s Centrom Skenderija i sarajevskim srednjim školama Primijenjenih umjetnosti i Prvom gimnazijom, održat će se 23. travnja povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, na platou Skenderija od 11 do 15 sati pod nazivom ''Knjiga za ružu''.

''Pozivaju se svi građani da donesu knjigu ili ružu i naprave susret s mladim umjetnicima koji će izvesti tekstove i predstave posvećene Servantesu i Šekspiru'', kažu iz Centra Skenderija.

Ibrahim Spahić, predsjednik Međunarodnog centra za mir uputit će poruku povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, i desetogodišnjice Deklaracije o kulturi u BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close