SPKD Prosvjeta Mostar

Učenici prijavite i pošaljite svoje radove na ovaj natječaj

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Mostar organizira osmi Šantićev festival djece pjesnika koji je planiran početkom veljače 2021. godine.
Kultura / Knjige | 08. 11. 2020. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja godišnjice smrti velikog pjesnika Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Mostar organizira osmi Šantićev festival djece pjesnika koji je planiran početkom veljače 2021. godine.

Termin održavanja završnog djela festivala će ovisiti od epidemiološke situacije u regiji. Na festivalu mogu sudjelovati učenici osnovnih škola iz država: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija.

Organizatori su pozvali škole, nastavnike jezika, voditelje literarnih i recitatorskih sekcija da motiviraju svoje učenike za prijavu, a pozvali su i same učenike da se prijave i pošalju svoje radove na ovaj natječaj. Tema je slobodna.

''Nadamo se da će ovaj natječaj animirati mlade da se odazovu u što većem broju i pokažu svoj dar i ljubav prema pisanju poezije. Sve koji se odluče prijaviti na natječaj treba da obavezuje i ime našeg velikog pjesnika Alekse Šantića koji je slavu Mostara pronosio širom svijeta. U tom smislu svim sudionicima na natječaju želimo puno sreće i dobrodošlicu u magični poetski svijet'', poručili su organizatori.

Na dosadašnje festivale stigle su tisuće pjesama, a u Mostar je došlo preko 200 mladih pjesnika iz svih  država regije – finalista festivala. Još veći uspjeh je što su neki sudionici, potaknuti uspjehom na festivalu izdali i svoje prve knjige i nastavili putem izgradnje života u kulturi.  

Način prijave na natječaju:                                                                       

Svoje radove (najviše tri – tema slobodna) dostaviti do 31.12.2020. godine na adresu:
SPKD Prosvjeta Mostar,
Maršala Tita 178,
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina 

ili putem e-maila: [email protected]

Kopirati
Drag cursor here to close