Jednoglasno

Sanja Pilić dobitnica književne nagrade 'Krešimir Šego'

Članovi stručnog povjerenstvo u sastavu Misijana Brkić Milinković, Miro Petrović i Vanja Prusina donijeli su jednoglasnu odluku da je književnica Sanja Pilić dobitnica nagrade "​Krešimir Šego"​ za 2018. godinu.
Kultura / Knjige | 30. 05. 2019. u 13:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska književnica Sanja Pilić dobitnica je nagrade "Krešimir Šego" za 2018. godinu.

Naime, želeći sačuvati sjećanje na život i djelovanje utemeljitelja književno-poučnog časopisa za mlade "Cvitak" Krešimira Šegu, Udruga "Cvit" Međugorje i Ogranak Matice hrvatske Mostar ustanovili su književnu nagradu "Krešimir Šego", koja se dodjeljuje najuspješnijem autoru – piscu za mlade.

Članovi stručnog povjerenstvo u sastavu Misijana Brkić Milinković, Miro Petrović i Vanja Prusina donijeli su jednoglasnu odluku da je književnica Sanja Pilić dobitnica nagrade "Krešimir Šego" za 2018. godinu, priopćeno je iz Književnog odbora nagrade "Krešimir Šego".

Sanja Pilić, pjesnikinja, spisateljica, spisateljica za djecu, rođena je 16. svibnja 1954. u Splitu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti, fotografski odsjek. Radila je kao fotografkinja, trik - snimateljica i koloristica na crtanom filmu. Surađivala je s Autonomnom ženskom kućom iz Zagreba i radila sa zlostavljanom djecom. Dobitnica je brojnih priznanja, odlikovanja i nagrada. Živi i radi u Zagrebu.

Kopirati
Drag cursor here to close