MWMF

Regionalna podrška i razmjena iskustava kroz pisanu riječ s Angelinom Petrović

Kultura / Knjige | 26. 11. 2014. u 10:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na književnoj sceni mostarskog Cluba Aleksa u utorak navečer su promovirana dva romana spisateljice Angeline Petrović, ‘Sveštenik’ i ‘Dželat’, kao i zbirka novela ‘Koža’.

Sama forma predstavljanja bila je edukativnog karaktera. Govorilo se o formama pisane riječi, njihovoj vrijednosti, estetici, umjetničkoj težini, inspiraciji, procesu pisanja, fazama pisanja romana, razlikama između poezije - romana i novele, kreativnom procesu, blokadama, rješenjima, itd.
Gostovanje ove plodonosne spisateljice romana okupilo je i mostarske pjesnike koji su aktivno sudjelovali u interakciji promocije, na kojoj je Angelina Petrović pokazala raskoš bogatog iskustva i znanja, na šta su mostarske kolege po peru uzvratile pravim vatrometom stihova, uz diskusiju i razmjenu mišljenja.

''Zaista sam uživala u večerašnjoj promociji. Drago mi je što je među publikom bilo čitatelja koji su pročitali moje romane, s kojima sam mogla razgovarati što je za nas pisce uvijek dragocijeno, jer na neki način tako dobijemo vjetar u leđa. Posebno sam uživala u stihovima Anite Martinac, Viktora Stojkića, Anesa Oručevića, Ivana Vrljića…

Lijepo je dobiti podršku i razumijevanje, jer je na naki način pisanje zanat, tako da je razmjena mišljenja između nas, kao i interakcija sa publikom od velikog značaja i važnosti'', za Bljesak.info kazala je Angelina Petrović.

Rad, strpljivost i odgovornost vrijedne Angeline Petrović 2014 godine nagrađeni su značajnom Zlatnom značkom Kulturno-prosvjetne zajednice Srbije, te punopravnom članstvom udruženja Književnika Srbije, a zbirka novela “Koža” proglašena je knjigom godine izdavačke kuće Arte.

''Bilo je lijepo promatrati kulturu na djelu kako kroz dijalog, razmjenu mišljenja i stvaralaštva povezuje i jača razumjevanje'', kratko je komentarisala Aleksandra Savić moderatorica i organizator promocije.

Kopirati
Drag cursor here to close