Igor Božović

''Pulsar'' je nastavak priče o borbi s korumpiranim društvom

Prije pet godina Božović je u svom književnom prvijencu „Al Gieba“ na malo drukčiji način progovorio o hercegovačkoj svakodnevnici.
Kultura / Knjige | 14. 01. 2020. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana iz tiska je izašao roman „Pulsar“, drugi dio planirane trilogije novinara, kolumniste portala Bljesak.info i pjesnika Igora Božovića.

Prije pet godina Božović je u svom književnom prvijencu „Al Gieba“ na malo drukčiji način progovorio o hercegovačkoj svakodnevnici. Bio je to roman o nepotizmu, nasilju, korupciji, organiziranom kriminalu…

„U romanu Pulsar nastavljamo pratiti praktično uzaludnu borbu s korumpiranim društvom, ovoga puta Karla Valjana koji se pojavio i u prvijencu Al Gieba. Kažem praktično izgubljenu bitku jer Karlo je bjegunac pred montiranim slučajem. U tom svom bijegu susreće neobične ljude, marginalce, od kojih uči graditi sebe i prisjeća se istinskih životnih vrijednosti“, kaže Božović za Bljesak.info.

Ovo je ujedno i drugi isječak naoko nepovezanih ljudskih sudbina koji bi se trebao objediniti u "finalu", odnosno trećem romanu...

„Želja mi je odškrinuti velike misli čovjeku koji nema mnogo vremena za lamentiranje o bitku i moralu, stoga jednostavni urbani jezik i misli koje postupno sazrijevaju u čitatelju. Nadam se da sam to i postigao“, govori.

Izdavač je Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača, a naslovnicu je dizajnirao Željko Koren.

Kako je kazao Božović promocija novog romana bi trebala biti uskoro, a cijena će biti definirana idućih dana i vjeruje kako će biti prihvatljiva za domaću publiku.

Kopirati
Drag cursor here to close