Kolumnist portala Bljesak

Pulsar - Igor Božović predstavlja novi roman

Igor Božović je novinar BHRT-a, kolumnist internetskog portala Bljesak, pisac i  pjesnik, poznat je po tome da otvoreno progovara o problemima današnjeg društva kroz ljudske emocije.
Kultura / Knjige | 02. 09. 2020. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Pulsar", drugi roman iz ciklusa Al Gieba, autora Igora Božovića bit će promoviran, 10. rujna 2020. godine na otvorenoj sceni Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosača, s početkom u 20 sati.

Nastavak je to priče koja prati životni put Karla Valjana, koji nakon turbulentne i tragične epizode u prvom dijelu, dospijeva u zreliju i dublju etapu, što se reflektira kroz zrelije pisanje samog autora, uz nove likove i produbljivanje onih koji su se samo "prošetali" prvim dijelom.

Svaki od njih vodi svoje unutrašnje borbe, dok autor uspješno oslikava politički ambijent Hercegovine.

Igor Božović je novinar BHRT-a, kolumnist internetskog portala Bljesak, pisac i  pjesnik, poznat je po tome da otvoreno progovara o problemima današnjeg društva kroz ljudske emocije.

O knjizi će, pored autora, govoriti Berislav Jurič i Boris Čerkuč, a kroz večer i razgovor o romanu će nas provesti Ivana Vidmar.

Roman u izdanju Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače je podržala Fondacija za izdavaštvo.

U recenziji romana Jurič piše kako se Božović u romanu poigrao sa scenama koje su mu, kao dugogodišnjem novinaru i kolumnistu, jako dobro poznate.

''Razotkrivamo, s jedne strane, scenu razina koje upravljaju državom. Provlačimo se kroz novinarstvo, obavještajce, ratne veterane. Uvlačimo se u međuljudske odnose, u prodaje prijateljstava za više ciljeve i propitkujemo, ono vječito, traženje ljubavi. Sjedamo za političke stolove i Božović nas uvodi u stvarni odnos političara prema nižim kastama, u njihova famozna dogovaranja vlasti, rješavanja problema i vladanja. Iako svi znamo da je tako, ili barem tako tvrdimo, u ovom romanu to postaje nekako jasnije. Politika u Božovićevom romanu, baš kao što je to svugdje oko nas kad dignemo oči s ove knjige, pokazuje koliko je daleko spremna ići i kako nas, u svojim skupim igrama, jeftino prodaje'', napisao je, između ostalog, Jurič.

Navodi kako će ovim romanom Božović ''pecnuti i neke strogo zabranjene teme u ovim krajevima''.

Kopirati
Drag cursor here to close