Promocija

Konjic: Promovirana knjiga "Ratna hirurgija"

Promociju su organizirali Bošnjačka Zajednica Kulture "Preporod" Konjic i Narodni univerzitet Konjic, a promotori su bili dr. Sahib Muminagić, Nezim ef. Halilović - muderris, ratni komandant Mirsad Ćatić - Čuperak i novinar Zvonko Marić.
Kultura / Knjige | 24. 11. 2017. u 13:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Konjic  / Wikipedia

Promocija knjiga "Ratna hirurgija" i "Ratna bolnica", organizacija zdravstvene zaštite u izvanrednim uvjetima-Konjički model" autora Seada Buturovića, upriličena je u četvrtak navečer u kino sali Narodnog univerziteta Konjic, povodom 25. studenoga Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Promociju su organizirali Bošnjačka Zajednica Kulture "Preporod" Konjic i Narodni univerzitet Konjic, a promotori su bili dr. Sahib Muminagić, Nezim ef. Halilović - muderris, ratni komandant Mirsad Ćatić - Čuperak i novinar Zvonko Marić.

 Promotori su, između ostalog, istaknuli stručnost, ljudskost i ogromne zasluge dr. Buturovića.

Mirsad Ćatić ratni zapovjednik, koji je zbog ranjavanja, u toj bolnici proveo 45 dana, govorio je o strateškom značaju bolnice za šire ratište i obranu BiH. Istaknuo je kako je nakon odležanih 45 dana u toj bolnici, prešao na liječenje u Njemačku, nakon čega su mu doktori kazali kako je prethodna operacija izvršena na najbolji mogući način, te kako nisu mogli vjerovati u kakvim je uvjetima urađena.

Zvonko Marić, novinar i jedan od promotora poručio je kako je dr. Buturović izuzetan čovjek, koje je, kako kaže, uradio kolosalno djelo za Konjic i Bosnu i Hercegovinu.

 Pored spomenutog u okviru promocije postavljena je i izložba "Instrumentarij, kirurški aparati i video dokumenti Ratne bolnice Konjic".

Kopirati
Drag cursor here to close