Knjižara Buybook

Promoviran roman ''Tebi šega što se zovem Donald?''

Predstavljanjem romana "Tebi šega što se zovem Donald?" završene su „Buybookove“ promocije u prosincu.
Kultura / Knjige | 23. 12. 2017. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roman "Tebi šega što se zovem Donald?" autora Ahmeda Burića promoviran je u knjižari Buybook u Sarajevu.

Kako se navodi u priopćenju za javnost, prve dvije priče koje je Ahmedu Buriću ispričao čovjek s Gorice koji govori konzervirani sarajevski jezik, autor je zapisao još 2005. godine.

Priče koje su kasnije nastajale pripadaju književnom Donaldu, a pričali su ih autorovi prijatelji, kojima u posveti knjige i zahvaljuje, njima koji su preživjeli i znali ispričati.

U osnovi, "roman o Sarajliji njemačkog porijekla koji se zatekao u ratu koji nije birao je priča o svima nama, suštinskim i simboličkim gubitnicima kojima nije ostalo ništa više osim sjećanja i pomalo dostojanstva".

Na promociji Ahmed Burić, između ostalog, govorio je o važnosti čuvanja duha grada i vremena u knjizi.

''Ono što je meni interesantno je pozicija nepouzdanog pripovjedača. Volim ljude koji znaju pričati priče u kafanama, trudim se cijeli život da sam takav. Zašto to ne prenijeti u literaturu? Jesu li tako radili najbolji? Pa tko sam ja da to ne uvažim'', rekao je Ahmed Burić ''povodom romana koji može poslužiti kao sjajan predložak za djelo u drugoj formi, poput monodrame jer ispisao je toliko „živo“ portret svog glavnog junaka da i manje posvećen čitatelj može jasno vizualizirati atmosferu koju Donald svojom životnom pričom kreira“.

Predstavljanjem romana "Tebi šega što se zovem Donald?" završene su „Buybookove“ promocije u prosincu. U razdoblju do kraja godine bit će upriličena "Noć knjige" odnosno Buybookov rođendan, kad će vrata knjižare biti otvorena od 9 - 24 sata.

"Buybookova izdanja 26. prosinca moći će se kupiti s popustom od 50 posto, dok će knjige drugih izdavača biti snižene za 20 posto'', navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close