Predstavljene dvije knjige u Širokom Brijegu

Profesorica Kvesić za Bljesak: Matematika je bauk, a knjige su pisane jednostavno kao recept

Matematika je većini učenika i studenata bauk, a profesorica Kvesić je poučena iskustvom rada u srednjoj školi i na fakultetu krenula pisati ove knjige.
Kultura / Knjige | 21. 03. 2018. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjige ''Matematika za prirodoslovne i tehničke fakultete'' i ''Matematika –udžbenik s riješenim zadatcima'' autorice profesorice Ljiljanke Kvesić predstavljene su u srijedu navečer u krcatoj Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg.

O knjigama sveučilišne profesorice iz Širokog Brijega govorili su dr. Ivan Pavlović i dr. Marina Zubac, a pozdravne riječi uputili su predsjednik širokobriješkog ogranka Matice hrvatske Gojko Jelić i fra Mario Knezović. 

''Knjige su namjene za studente, ne samo za studente Sveučilišta u Mostaru nego i šire. Moj zadatak je bio napisati za studente na našem sveučilištu odnosno za studente kojima ja predajem, naravno i šire kojima ne predajem pa sam prije šest godina krenula pisati ove dvije knjige'', priča za Bljesak.info profesorica Ljiljanka Kvesić koja je prije deset godina počela raditi na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, a doktorirala 2011. godine u Osijeku.

Matematika je većini učenika i studenata bauk, a profesorica Kvesić je poučena iskustvom rada u srednjoj školi i na fakultetu krenula pisati ove knjige.

''Nisam ja ništa pretjerano izmislila iz matematike nego sam je na novi način pokušala približiti, pošto je matematika bauk uglavnom kroz osnovne i srednje škole te na fakultetu. Radila sam u srednjoj školi pa dobro poznajem intelektualnu radinost učenika, pa sam nastojala približiti matematiku njima. Nadam se da sam u ovim knjigama uspjela svoju zamisao prevesti na papir. Iskustva mojih studenata su pozitivina, oduševljeni su jer knjige su jednostavno pisane kao recept. Teorija je sažeta u neke najminimalnije oblike tako da svi mogu proširiti svoje znanje i važno je istaknuti da je treba čitati ispočetka jer matematiku treba kontinuirano raditi i učiti'', zaključila je u izjavi za Bljesak.info profesorica Ljiljanka Kvesić.

Program predstavljanja vodila je dr. Maja Lasić dok je u glazbenome dijelu nastupio Leon Lasić. 

Kopirati
Drag cursor here to close