Značajan doprinos u promociji kulturne baštine

Predstavljen zbornik radova o Lepeničkoj dolini

''Zbornik će proširiti glas o izuzetno bogatoj kulturnoj baštini ove doline'', rekla je Dujmović.
Kultura / Knjige | 18. 06. 2019. u 14:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Predstavljen zbornik radova o Lepeničkoj dolini

Zbornik radova ''Lepenička dolina'', koji je nastao u okviru manifestacije ''Dani Europskog naslijeđa 2018'', predstavljen je danas u Kiseljaku, a istaknuto je da je značajan doprinos u promociji kulturne baštine Kiseljaka, Kreševa i Fojnice. 

Federalno ministarstvo kulture i sporta organiziralo je manifestaciju, a resorna ministrica Zora Dujmović izrazila je zadovoljstvo rezultatima, zbornikom radova o Lepeničkoj dolini. Na predstavljanju je naglasila da je značajan doprinos na upoznavanju javnosti s bogatstvom, raznolikošću i značajem bh. baštine. 

''Zbornik će proširiti glas o izuzetno bogatoj kulturnoj baštini ove doline'', rekla je Dujmović. 

Video: Predstavljen zbornik radova o Lepeničkoj dolini

Ministrica je poručila da se u kulturu mora više ulagati, budući da je temeljni i strateški element društva. 

Također, istaknula je da je neophodna veća društvena pozornost na kvalitetu i održivost kulture jer će, kako je navela, zajednica u svakom pogledu biti prosperitetnija. 

Načelnici triju općina ponosni su da su mogli biti domaćini velikoj manifestaciji kakva je ''Dani Europskog naslijeđa'' koja se od 1991. godine održava u zemljama Europe, a koju je utemeljilo Vijeće Europe. 

Načelnik Kreševa Renato Pejak je naglasio da svaka pisana riječ o ovom kraju ima veliki značaj, jer je malo takvih djela, a kulturna baština je bogata. 

Također smatra da je kultura temelj društva i da se u taj sektor treba ulagati. 

Federalno ministarstvo manifestaciju ''Dani Europskog naslijeđa'' organiziraju od 1997. godine s ciljem promocije bh. kulturno-povijesne vrijednosti, kao i promocije kulturne raznolikosti, interkulturalnog dijaloga i društvene povezanosti.

Kopirati
Drag cursor here to close