HKD Napredak

Predstavljen ''Hrvatski narodni godišnjak 2018.''

Glavnik urednik godišnjaka Franjo Bratić dodao je da bitan dio godišnjaka čine tekstovi iz književnosti, kulture i izvješća s likovnih izložbi održanih u Napretkovim podružnicama.
Kultura / Knjige | 13. 01. 2018. u 15:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak promoviralo je u subotu na Trebeviću kod Sarajeva ''Hrvatski narodni godišnjak 2018.''.

Glavni i odgovorni urednik godišnjaka Franjo Bratić rekao je da ovogodišnje izdanje sadrži izvještaje Napretkovih podružnica, središnje uprave, i svih tijela i udruga u sastavu Napretka.

Dodao je da bitan dio godišnjaka čine tekstovi iz književnosti, kulture i izvješća s likovnih izložbi održanih u Napretkovim podružnicama.

''Ovim brojem obilježavamo 110 godina od objavljivanja prvog Hrvatskog narodnog godišnjaka i tim povodom je u godišnjak uključen i CD sa svim izdanjima od 1907. do 1948. godine'', neveo je Bratić.

Predsjednik HKD Napredak Franjo Topić rekao je da je prethodna godina za Napredak bila kao i dosadašnje te da još nisu dostupni konačni rezultati svih aktivnosti.

Istaknuo je da je redovna godišnja skupština društva održana u Splitu, te da je izata monografija 25 godina Napretka od obnove koja bi uskoro trebala biti predstavljena javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close