"Laku noć, grade" i "Puno pozdrava s Mjeseca"

Predstavljanje knjiga mostarske spisateljice Marsele Šunjić

Iako se školovala za ekonomisticu, Marsela Šunjić oduvijek je željela pisati. Magistrirala je kreativno pisanje na Sarah Lawrence Collegu u New Yorku.
Kultura / Knjige | 03. 03. 2019. u 11:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Narodnom pozorištu Mostar u utorak, 5. ožujka, s početkom u 18 sati, bit će predstavljene knjige mostarske autorice Marsele Šunjić "Laku noć, grade", i "Puno pozdrava s Mjeseca".

Promotori knjiga su Bogić Bogičević, Hadžem Hajdarević, Elbisa Ustamujić, Dragan Marjanović i Goran Karanović, a glazbenom dijelu nastupit će Hanka Paldum, Mustafa Šantić i solisti opere Narodnog pozorišta u Sarajevu Melisa Hajrulahović Tomić i Jasmin Bašić.

Marsela Šunjić rođena je 1963. godine u Ljubljani. Njeni roditelji, mama Vesna, popularna modna kreatorica osamdesetih, i tata Zdravko, bivši doktor, doveli su je sa 17 dana djedu i baki u Mostar, gdje je provela veći dio svog života.

Za vrijeme studija Ekonomskog fakulteta u Mostaru, gdje je diplomirala 1986. godine, počela je raditi kao freelance novinarka. Iako se školovala za ekonomisticu, Marsela Šunjić oduvijek je željela pisati. Magistrirala je kreativno pisanje na Sarah Lawrence Collegu u New Yorku.

Prvi roman "Laku noć, grade", a poslije i "Puno pozdrava s Mjeseca" oda su njenom Mostaru, onom iz dobrih, ali i priče o zlim ratnim vremenima i opakim ljudima.

U veljači 2009. godine, mnoge je zatekla vijest da je nakon teške bolesti preminula Marsela Šunjić, mostarska spisateljica, novinarka i publicistkinja, koja se bavila i manekenstvom, jer mnogi nisu znali ni da je bolesna.

Kopirati
Drag cursor here to close