Dodijeljene im nagrade

Posuški srednjoškolci pisali o ljubavi

Dodijeljene nagrade pobjednicima natječaja ''Literarni natječaj za srednjoškolce''
Kultura / Knjige | 19. 03. 2019. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U općinskoj vijećnici u Posušju u ponedjeljak je održana svečanost proglašenja pobjednika literarnog natječaja koji su uz potporu općine Posušje organizirale Srednja strukovna škola Posušje i Gimnazija fra Grge Martića Posušje.

Tema Natječaja bila je ljubav, a organiziran je po prvi put u povodu mjeseca ljubavi, veljače. Natjecati su se mogli posuški srednjoškolci  koji se umiju i vole literarno izražavati kroz pjesničke i/ili prozne uratke.

Kako bi natječaj bio što objektivniji, učenici su pisali pod pseudonimima.  Od pristiglih 17 radova stručni žiri, koji je činilo pet profesora, odabrao je tri najuspješnija rada.

Prvo mjesto osvojila je Anamarija Bakula, učenica 2.b Gimnazije fra Grge Martića Posušje za uradak pod naslovom „Priča jedne ljubavi“, priopćeno je iz općine Posušje.

Drugo mjesto pripalo je Ivani Tokić, učenici 1.b Gimnazije fra GM Posušje za uradak pod naslovom „Pismo ljubavi“. Treći nagrađeni rad pod naslovom „Ljubav“ napisala  je Viktorija Biško, učenica 2.a ekonomske, SSŠ Posušje. 

Dobitnicama je prigodne darove, priznanja i novčane nagrade u iznosu od 300, 200 i 100 KM uručila Ivanka Arapović Galić, pomoćnica načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti općine Posušje.

Program su vodile Marita Miličević, učenica gimnazije i Anamarija Šilić, učenica srednje medicinske škole, koje su pročitale najuspješniji rad. Evo njegovog  uvoda: ''Ljubav i ja smo se jednog dana odlučile na jutarnju šetnju gradom. Ona jako voli šetati, a ni meni ne smeta malo svježeg zraka. Jako je društvena bila ta Ljubav, pa bi često posjećivale različite ljude tijekom šetnje...''

U sklopu programa proglašenja prisutni su mogli uživati u prekrasnom nastupu Anje Bakula, koja je Izvela Oliverovu pjesmu 'Pismo moja' uz pratnju Filipa Zlopaše na gitari. Druženje je nastavljeno uz mali domjenak za koji su se pobrinuli posuški kuhari, polaznici SSŠ.

Organizatori natjecanja najavljuju kako će se suradnja Općine i srednjih škola nastaviti i ubuduće kroz razvijanje kreativnosti učenika. Suradnja se do sada realizirala u raznim  vidovima, pa je tako ovo jedan od novih načina njezinog produbljivanja.  Za iduću godinu najavljeno je  proširenje natječaja i na osnovnoškolce.


Kopirati
Drag cursor here to close