Festival

Poligon o strahu u Mostaru

Tema ovogodišnjeg Festivala je Strah, a festival će početi u četvrtak, 15. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.
Kultura / Knjige | 05. 10. 2020. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jedan od uspješnijih načina kako prebroditi ovu epidemiju je epidemija kulture. Drago mi je da smo uspjeli održati kontinuitet festivala jer je to najvažnije za projekte ovog tipa'', rekao je Mirko Božić, direktor Festivala Poligon, koji će se održati od 15. do 17. listopada.

''Budući da današnja tehnologija olakšava kontakt između publike i autora, sretan sam da ćemo moći program prenositi i preko live stream-a. Svi naši prijašnji i sadašnji gosti svojevrsni su ambasadori festivala, tako smo stekli prijatelje od Walesa do Crne Gore. Veselim se ovogodišnjem programu, dobra književnost idealno je cjepivo protiv malodušnosti epidemije'', rekao je Božić.

Festival Poligon je manifestacija koja nastoji okupiti sve umjetničke forme, književnost, glazbu, film, filozofiju, strip, povijest… te najbolje od produkcije u toj godini dovesti u Mostar, pod jednom krovnom temom.

Tema ovogodišnjeg Festivala je Strah, a festival će početi u četvrtak, 15. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, kada će Božić razgovarati s književnikom Želimirom Perišem, a nakon toga slijedi performans Ilije Puljića.

U petak, 16. listopada, u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača predstavit će se književnice Magdalena Blažić i Ivana Rogar, a nakon toga slijedi projekcija filma Jedna od nas, redatelja Đure Gavrana i razgovor s autorom.

Festival završava u subotu, 17. listopada u Narodnom pozorištu Mostar, gdje će se predstaviti književnici Elvedin Nezirović i Srđan Sekulić.

Nakon književne večeri slijedi otvorenje strip izložbe Infra Devil, autora Berina Tuzlića, te nastup electro one-man banda dRUMELOY.

 

Kopirati
Drag cursor here to close