Festival umjetnosti

Pjesnik Sabahudin Hadžialić predstavnik BiH na festivalu u Turskoj

Kultura / Knjige | 08. 11. 2017. u 21:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Sabahudin Hadžialić

Festival umjetnosti mediteranskih gradova ove godine će po drugi put biti održan u pet gradova Republike Turske (Mersin, Antakya, Adana, Antalya i Tarsus) za koji je predsjednik Izvršnog odbora Mediteranske umjetničke kreacije Ahmet Eroğlu predstavio slogan ovogodišnjeg Festivala: "Drugačiji svijet je uvijek moguć".

Uz domaće književnike kao što je Sabahattin Yalkin, Ali F. Bilir i drugi, blizu 40 autora iz cijele Turske, gosti su književnici sa Kipra - Androulla Shati, iz Grčke - Christos Koukis, kao i bosanskohercegovački književnik iz Sarajeva Sabahudin Hadžialić.

Uz predstavljanje poezije koja je objavljena u Turskoj prije nekoliko godina, ali i prepjeva poezije na engleskom jeziku iz njegove najnovije knjige odabrane poezije objavljene u SAD-u ožujka 2017. u knjizi "Devil's playground" (Đavolje igralište - Izdavač Transendent Zero Press, urednik Dustin Pickering), Hadžialić će također održati i art-panel "Svijet kao globalni grijeh: Umjetnost za komunikaciju", najavljeno je iz Diogen pro kultura magazina.

Kopirati
Drag cursor here to close