Stijeg slobode - Stina pradidova

Pjesma 'Ne daj' Miljenka Stojića prvonagrađena na manifestaciji u Kninu

Nagradu i priznanje za najbolju domoljubnu pjesmu na manifestaciji "Stijeg slobode - Stina pradidova" za 2021. dobio je književnik Miljenko Stojić.
Kultura / Knjige | 04. 08. 2021. u 11:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manifestacija "Stijeg slobode - Stina pradidova" održana je u utorak na Kninskoj tvrđavi u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Uz natjecatelje sudjelovali su i pjesnici Hrvatske izvandomovinske lirike (HIL-a) iz cijeloga svijeta, kojima je to bio 21. susret unatoč tomu što mnogi nisu uspjeli doći iz prekooceanskih zemalja zbog mjera pandemije.

Nagradu i priznanje za najbolju domoljubnu pjesmu na manifestaciji "Stijeg slobode - Stina pradidova" za 2021. dobio je književnik Miljenko Stojić, drugonagrađeni je Ilija Protuđer, treća nagrada pripala je Sandri Vukušić, a nagradu za najbolju interpretaciju dobila je Danica Bartulović.

Pjesnike HIL-a predstavila je književnica Anita Martinac krasnosloveći tom prigodom svoju pjesmu "Vojnik u srcu" prvonagrađenu na toj manifestaciji 2015. godine.

Na početku programa dodijeljena je i nagrada "Stijeg slobode - Stina pradidova" za književni doprinos i doprinos manifestaciji pjesniku Peji Šimiću te Muzeju grada Knina - Kninska tvrđava.

Na manifestaciji su sudjelovali brojni gosti, pjesnici, književnici i ljubitelji pisane riječi.

Kopirati
Drag cursor here to close