Šantićeve večeri

Pero Zubac u Nevesinju: Mnogo emocija

S mnogo emocija Zubac je govorio stihove pune nostalgije za rodnim krajem, rođacima i prijateljima. Osvježio je sjećanja na petnaestak godina provedenih u nevesinjskoj čaršiji kroz pjesničke slike kakve samo on može izatkati.
Kultura / Knjige | 16. 10. 2017. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Šantićeve večeri poezije'' u nedjelju navečer su se preselile u Nevesinje gdje je održano tradicionalna večer pod nazivom ''Nevesinje, Šantićeva druga kuća'', a na kojoj je nastupio pjesnik Pero Zubac, dobitnik ovogodišnje Šantićeve nagrade.

Zubac je rođen u Nevesinju, ali mu je ovo bio prvi put da ima pjesničku večer u rodnom gradu, gdje je došao nakon puna tri desetljeća.

Nevesinjska ''Prosvjeta'' u Gradskoj galeriji priredila je zanimljiv repertoar poezije, proze, plesa i glazbe.

S mnogo emocija Zubac je govorio stihove pune nostalgije za rodnim krajem, rođacima i prijateljima. Osvježio je sjećanja na petnaestak godina provedenih u nevesinjskoj čaršiji kroz pjesničke slike kakve samo on može izatkati.

''Nevesinje je zlatni grumen koji me održava u životu'', poručio je Zubac dodavši da će ova večer ostati u njegovom sjećanju kao divan trenutak vraćanja zavičaju i nade da će uskoro i svoje unuke dovesti u Nevesinje.

Zubac je naglasio da je posebno počašćen dolaskom vladike zahumsko-herecgovačkog i primorskog Grigorija i ljudi iz mostarske ''Prosvjete'' .

Upečatljiv nastup sinoć je imao i sin Pera Zupca Miloš koji je skladao svoje i očeve pjesme nastale povodom važnih događaja u njihovom životu. Stihove je kazivao i mostarski književnik Veselin Gatalo.

U programu su sudjelovali i skladatelj Goran Duka uz pratnju Marije Pejičić i Etno grupe ''Simonida'', glumica Dragana Matrak Bukvić, pjesnikinja Nikolina Kučinar, pijanistkinja Marija Radović, profesorica Nataša Medan i novinar Dragan Grahovac, priopćeno je iz mostarske Prosvjete.

''Šantićeve večeri poezije'' koje organizira SPKD ''Prosvjeta'' GO Mostar i SPKUD ''Gusle'' završavaju se u ponedjeljak u Mostaru, kada će pjesniku Peru Zupcu biti uručena Šantićeva nagrada.

Program počinje u 19 sati u Narodnom pozorištu Mostar gdje će biti održana i poetska večer Pere Zupca i Ansambla ''Mostarske kiše'' koju je režirao Dragan Komadina.

Kopirati
Drag cursor here to close