Književni susret

Pero Miljenka Stojića: Pogon koji ne posustaje

Predstavljeno književno stvaralaštvo Miljenka Stojića
Kultura / Knjige | 04. 10. 2017. u 18:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu književnih susreta Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, u srijedu je u Mostaru predstavljeno književno stvaralaštvo Miljenka Miće Stojića.

 O književnom djelu Miljenka Stojića govrila je prof. Tina Laco, voditelj Književne tribine Ivan Baković i predsjednik DHK HB Ivan Sivrć.

 Tom prigodom je istaknuto kako je pero Miljenka Stojića suvremeno, te da njegov književni pogon ne posustaje, unatoč brojnim zaduženjima koja je prihvatio i koja s jednakim uspjehom obavlja.

Književnik Miljenko Stojić u svom obraćanju naglasio je kako se "trebamo boriti u ovom vremenu, onakvom kakvo jest, protiv svih onih koji potpisuju nekakve deklaracije da ne postoji hrvatski jezik".

"Pozivam sve da ne trebamo biti politički korektni nego upravo politički nekorektni da ne napuštamo ove prostore već da na ovim prostorima izgradimo život za sebe i za one koji dolaze", dodao je Stojić.

Miljenko Stojić je rođen 1960. U Dragićini kod Međugorja. Suvremeni je hrvatski književnik, novinar i franjevac. Pohađao je Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom, studij filozofije i teologije u Zagrebu, Sarajevu i Jeruzalemu te magistrirao kršćansku duhovnost u Rimu.

 Objavio je brojne knjige pjesama od kojih "Unatoč svemu", "Pjesma blizini", "Kaplja", "Sirovi blues", "Golgote glas", "Dobro jutro".

 Dvadeseta književna srijeda upriličena je u Otvorenoj čitaonici Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

 Tom prigodom su najavljeni osamnaesti Humski dani poezije koji će biti upriličeni od 16. do 20. listopada, priopćeno je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Kopirati
Drag cursor here to close