Makarska

Ovako će izgledati ovogodišnji MaFest

Kultura / Knjige | 09. 05. 2012. u 20:28 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje mjesto ovogodišnjeg 7. MaFesta, festivala stripa koji se održava u Makarskoj, bit će “Bounty” lounge bar na centralnoj gradskoj plaži, u poznatoj Žutoj kući.

Tamo će se održati sva dnevna događanja, druženja s zvijezdama iz svijeta stripa i zanimljive tribine, a u slučaju eventualnoga ružnog vremena događanja će se prebaciti u kongresnu dvoranu hotela “Meteor”, inače samo stotinjak metara udaljenom od “Bountyja”.

Organizatori navode kako tijekom dana, sve stripofile i autore očekuje relaksirajuće druženje u ritmu stripa, plaže, mora, kavice, borova, koktela i ostalih divota, na otvorenom na centralnoj gradskoj plaži, a navečer, uz već poznati Lištun (“Bety”) i pivnicu (“Pivac”), od ove godine će ljubitelji stripa uživati i u kultnome “Mirakulu”.

Proteklih godina sva potpisivanja bila su ograničena gotovo pa isključivo samo na specijalne goste, s jedinom iznimkom u nedjelju ujutro kad smo imali potpisivanja i brojnih domaćih gostiju. Ove godine bit će potpuno drukčije jer će, zbog veličine prostora, svakodnevno potpisivati i crtati praktički svi autori koji će se tijekom MaFesta zateći u Makarskoj, navode organizatori.

Na ovogodišnjemu MaFestu najavljeni su brojni autori: Lola Airaghi, Giancarlo Alessandrini, Krešimir Biuk, Bruno Brindisi, Sebastijan Čamagajevac, Alem Ćurin, Roberto De Angelis, Matt Hollingsworth, Miki Horvatić, Keiko Ichiguchi, Bane Kerac, Darko Macan, Miroslav Mrva, Boro Pavlović, Darko Perović, Esad Ribić, Sibin Slavković, Bob Solanović, Marko Stojanović, Goran Sudžuka, Dalibor Talajić, Tihomir Tico Tikulin, Andrea Venturi, Milorad Vicanović Maza, Luisa Zancanella...

Na ovogodišnjemu MaFestu bit će i brojne tribine koje će obraditi najrazličitije stripovne sfere. Na jednoj od tribina bit će promovirana knjiga o riječkoj rock sceni autora Zorana Žmirića GandaRiječke rock himne”. Organizatori najavljuju tribinu jednoga od najboljih svjetskih kolorista Matta Hollingswortha, a neafirmirani strip autori svakako će posjetiti tribine gostiju Csaba Kopeczky (dvije tribine) i CB Cebulski, dvojice svjetski poznatih lovaca na talente … ove godine ukupno će biti više od dvadeset tribina!

Burza stripova bit će smještena u kongresnoj dvorani hotela “Meteor” od petka do nedjelje, a osim ogromnog broja starih stripova, na njoj će biti zastupljeni praktički i svi izdavači iz regije. U vremenu dok burza bude otvorena, stripofili će na istome mjestu moći baciti pogled i na izložbu radova specijalnih gostiju festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close