Manifestacija

Starim stihovima, novim tkanjem otvoreni Šopovi dani

Manifestacija je otvorena književnom večeri pod nazivom Stari stihovi – novo tkanje.
Kultura / Knjige | 07. 10. 2021. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 6. listopada 2021. godine u Jajcu u organizaciji HKD Napredak podružnice Jajce otvoreni su jubilarni 20. Šopovi dani na Plivi. Manifestacija je otvorena književnom večeri pod nazivom Stari stihovi – novo tkanje.

Tijekom književne večeri nastavnik Bruno Grebenar je u ulozi Šopa govorio o Šopovom životu dok su nastavnica Klara Lovrić i pedagoginja Ana Marija Marčeta zajedno s učenicima recitirali Šopove pjesme. Nazočni posjetitelji nisu krili svoje zadovoljstvo jednim novim načinom na koji im je prikazan Šop.

Predsjednik HKD Napredak Jajce, gospodin Franjo Leovac zahvalio se svih nazočnim posjetiteljima na dolasku te istaknuo kako su prvi Šopovi dani na Plivi organizirani davne 1997. godine na inicijativu Središnje uprave Napretka. Početne manifestacije su imale bijenalni karakter dok su se preuzimanjem organizacije od strane podružnice Jajce počele održavati svake godine. Predsjednik Leovac je napomenuo kako je ovogodišnji središnji gost Ivan Lenović, bosanskohercegovački književnik i urednik.

U nastavku manifestacije očekuje nas književna večer s Ivanom Lovrenovićem koja će biti održana 8. listopada u 19 sati u Domu kulture u Jajcu, zatim 9. listopada u 11 sati u Domu kulture okrugli stol na temu Život i djelo Nikole Šopa.

Kopirati
Drag cursor here to close