Otvoren do 31. srpnja

Otvoren književni natječaj ''Istinom do pomirbe'' za 2021.godinu

Pjesme, priče, novele, crtice, igrokazi, putopisi ili eseji mogu se slati na adresu elektroničke pošte [email protected] s naznakom 'za natječaj Istinom do pomirbe'.
Kultura / Knjige | 01. 07. 2021. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središte Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizama u BiH raspisalo je književni natječaj Istinom do pomirbe u povodu Europskog dana siječanja na žrtve totalitarnih režima.

''Njegovanjem kulture siječanja i poštujući Europske konvencije o osuđivanju totalitarnih režima s naglaskom na komunizam koji je na ovim prostorima ostavio najviše žrtava naročito među civilnim pučanstvom, u mjesecu kolovozu održat će se književna večer na obali Neretve, spomen mjestu stradanja brojnih žrtava koje su mučki likvidirane od veljače 1945. i tijekom 1946.'', stoji u dopisu koji je uputila predsjednica SHSK Anita Martinac

Tom povodom dodjeli će se nagrade najuspješnijim radovima pristiglim na natječaj, a u razmatranje će se uzeti svi pristigli radovi od 01.srpnja do 31.srpnja 2021. godine.

Stručno povjerenstvo čine književnici Miljenko Stojić i Anita Martinac, te povjesničar Hrvoje Mandić, a prema procijeni odlučit će o broju nagrađenih radova, te uputiti pozive za sudjelovanje u programu. Nagrade i pakete osigurati će SHSK a uručit će se na dan programa 18.kolovoza 2021. godine.

Pjesme, priče, novele, crtice, igrokazi, putopisi ili eseji mogu se slati na adresu elektroničke pošte [email protected] s naznakom 'za natječaj Istinom do pomirbe'.

Uz rad potrebno je poslati ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu, broj mobitela, e-mail adresu i kratki životopis. Prednost imaju do sada neobjavljeni radovi.

Kopirati
Drag cursor here to close