Festival

Otvoren Imperativ

Publika je imala priliku pogledati snimku na kojoj Bekim čita jednu od posljednjih priča koju je napisao "Miss misery na otoku Susku".
Kultura / Knjige | 16. 07. 2020. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija reizdanja knjige “Banjaluka u putopisima, zapisima i legendama” autora Mate Džaje, otvaranje izložbe “Sto knjiga o Banjaluci” i program posvećen radu književnika Bekima Sejranovića obilježili  su otvaranje Trećeg festivala književnosti “Imperativ“ 15. srpnja u Banskom dvoru - Kulturnom centru u Banja Luci.

Foto: PR / Đorđe Krajišnik i Ivan Bevc

Direktorica Udruženja „Imperativ“ Sanela Babić naglasila je da je veliko zanimanje publike za sve programske sadržaje koje je „Imperativ“ do sada organizirao presudilo da se održi i ovogodišnje izdanje Festivala, bez obzira na trenutnu situaciju s virom korona.

Večer posvećena književnom radu Bekima Sejranovića održana je u Koncertnoj dvorani Banskog dvora. O Bekimu, koji je bio jedan od osnivača Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti „Imperativ“ i umjetnički direktor ovog Festivala govorili su novinar i književni kritičar Đorđe Krajišnik i Ivan Bevc, direktor Izdavačke kuće „Booka“ iz Beograda.

Foto: PR / Knjige...

Publika je imala priliku pogledati snimku na kojoj Bekim čita jednu od posljednjih priča koju je napisao "Miss misery na otoku Susku".

''Bekim je bio mnogo toga za mene, drag prijatelj, autor kojeg smo mi uspješno objavljivali, netko tko nastavlja živjeti kroz knjige koje je objavio i drago mi je što se u ovoj jako tužnoj situaciji, kada on više nije s nama, stvara jedna nova generacija Bekimovih čitatelja koji ga otkrivaju. On je za života dobio kultni status, tako će i ostati'', kazao je Bevc.

Kopirati
Drag cursor here to close