Zanimljiv sadržaj

OK BOOK zona – promocije knjiga poznatih autora na Nektar OK Festu

Tjentište ove godine 12/13/14 srpnja nudi više od jednog razloga da ga posjetite.
Kultura / Knjige | 24. 06. 2019. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osim bogatog glazbenog programa u okviru kojeg će publika na ovogodišnjem šestom po redu Nektar OK Festu, uživati u nastupima najpoznatijih regionalnih, ali i svjetskih glazbenih imena, 12., 13. i 14. srpnja Tjentište će biti epicentar najbolje zabave, upotpunjene i ostalim pratećim programskim sadržajima, koji ovaj festival čine drugačijim od drugih.

Sjajnom glazbenom programu, planinarskim šetnjama najljepšim stazama NP Sutjeska, adrenalinskoj rafting vožnji rijekom Tarom, filmskim projekcijama na otvorenom, pridružuje se još jedan zanimljiv sadržaj. Riječ je o OK BOOK zoni Nektar OK Festa, u kojoj će ove godine priliku da promoviraju svoja izdanja imati poznati autori Branko Golubović – Golub, frontmen benda Goblini i Nenad Marjanović – dr Fric, bivši basist kultnog pulskog pank benda KUD Idijoti.

Promocija knjige “Izgužvane misli”, Branka Golubovića – Goluba, održat će se u OK BOOK zoni u petak 12.07., istoga dana kada ovaj poznati bend nastupa na Jägermeister main stage-u. Riječ je o autobiografiji frontmena pank-rock benda Goblini, koji je devedesetih godina prošloga stoljeća uspio da napravi ozbiljnu karijeru, a i danas slovi za jedan od najpopularnijih regionalnih bendova. Bez dlake na tastaturi autor piše o tome kako je mali pank bend iz provincije uspio da napravi ozbiljnu karijeru i da stekne poštovatelje na prostoru bivše Jugoslavije.

U subotu 13.07. OK BOOK zona ugostit će Nenada Marjanovića – dr Frica koji će promovirati svoje novo izdanje „Život sa Idi(j)otima“. Knjiga se bavi diskografski najplodonosnijim djelom karijere sastava koji je ratnih godina stekao kultni status na Balkanu, a antiratni stav i neskriveni antifašizam svrstao je KUD Idijote među ikone urbane ljevice u ovom dijelu Europe. Život s Idi(j)otima je iskrena i emotivna priča o Puli, Istri, ljubavi, mržnji, gašenju jednog sistema, uspostavljanju novog sistema, gašenju jedne i uspostavljanju druge države. Priča koja je prožeta pričicama iz života jednog rock sastava u vrtlogu rata, priča o ljudima, njihovim karakterima, priča pisana iz garderoba rock klubova, priča koja ulazi iza svijetla pozornice, priča kojom se ne bave povijesničari, a koja se bavi bendom koji je zasigurno povijesni fenomen urbane kulture jedne izgubljene generacije.

Tjentište ove godine 12/13/14 srpnja nudi više od jednog razloga da ga posjetite. Stoga ako još niste iskoristite preostale dane do festivala i osigurajte svoje mjestu u festivalskom kampu. U ponudi su paket OK kamp (kamp + ulaznica) po cijeni od 35,00 KM i Paket III (kamp + ulaznica + prijevoz iz većih gradskih centara u BiH do Tjentišta i nazad) po cijeni od 70,00 KM. Više info o načinu prijave potražite na www.okfest.net/#booking

Nektar OK Fest prate, prijatelj festivala – kompanija m:tel i Addiko banka, banka partner festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close