Livno

Održana manifestacija 'Noć otvorenih knjižnica' koja popularizira čitanje

Tijekom cjelovečernjeg programa održavale su se i akcije prikupljanja i darivanja knjiga, a svi sudionici dobili su besplatnu članarinu za cijelu godinu.
Kultura / Knjige | 24. 04. 2019. u 11:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava koji se obilježava 23. travnja, livanjsko Narodno sveučilište organiziralo je u utorak navečer u prostorijama Gradske knjižnice u Livnu manifestaciju "Noć otvorenih knjižnica", koja tematizira knjigu i popularizira čitanje. 

Tijekom večeri upriličen je bogat kulturno-zabavni program kojeg su izveli učenici O.Š. fra Lovro Karaula, Područne škole Ljubunčić, te Osnovne glazbene škole Franjo S. Vilhar, kazala je u izjavi za Fenu ravnateljica Narodnog sveučilišta u Livnu Draga Krešo. 

Tijekom cjelovečernjeg programa održavale su se i akcije prikupljanja i darivanja knjiga, a svi sudionici dobili su besplatnu članarinu za cijelu godinu. 

''Građani su donosili knjige na dar Gradskoj knjižnici, a knjižnica je svoje vjerne čitatelje darivala knjigom'', kazala je Krešo. 

Usto, dodala je, knjižničari su održali radionicu o micro:bitovima čime je Gradska knjižnica u Livnu početkom godine postala dijelom projekta "Digitalni Građanin". 

Po njezinim riječima, tada je ova ustanova dobila 20 micro:bitova koji su idealan alat za poticanje kreativnosti, kako kod djece i mladih tako i kod odraslih. 

 Upravo zahvaljujući projektu "Digitalni građanin" korisnici knjižnica od najranije dobi započeli su s usvajanjem novih vještina i znanja, posuđujući i koristeći opremu te sudjelujući na besplatnim edukativnim radionicama kodiranja i digitalnog stvaranja. 

Ravnateljica Narodnog sveučilišta u Livnu napomenula je kako je glavni cilj manifestacije bio prenijeti ljubav i važnost prema knjizi kao mediju koji ne zastarijeva.  

Središnja tema ovogodišnje manifestacije bila je "Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa" čime se željelo potaknuti na promišljanje o likovima s kojima smo odrastali i od kojih smo učili kako se nositi s izazovima stvarnoga svijeta. 

Kopirati
Drag cursor here to close