Ljubuški

Održana književna večer s fra Miljenkom Mićom Stojićem

U nazočnosti velikog broja ljubitelja lijepe pisane riječi književna večer je upriličena u ugodnom ambijentu ljubuškog gradskog parka.
Kultura / Knjige | 23. 07. 2019. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturno-športski centar Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s Gradom Ljubuškim, organizirao je, u okviru manifestacije "Ljubuško ljeto 2019.", književnu večer s književnikom fra Miljenkom Mićom Stojićem. 

U nazočnosti velikog broja ljubitelja lijepe pisane riječi književna večer je upriličena u ugodnom ambijentu ljubuškog gradskog parka. 

Izuzev književnika Stojića, nazočnima su se obratili književnici Mate Grbavac i Ljubo Krmek, koji su biranim riječima predstavili impozantan književni opus fra Miljenka Miće Stojića. 

U glazbenom dijelu nastupili su Toni Petrović i Petar Brbor, dok je, pak, Petra Barbir večer obogatila interpretacijama poezije iz književnikove posljednje objavljene zbirke poezije "Jednom". 

Moderatorica programa bila je Anamarija Nosić. 

Miljenko Stojić je suvremeni hrvatski književnik, novinar i franjevac rođen 1. lipnja 1960. u Dragićini kod Međugorja. Pohađao je Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom, studij filozofije i teologije u Zagrebu, Sarajevu i Jeruzalemu te magistrirao kršćansku duhovnost u Rimu. Autor je deset zbirki pjesama, dvije zbirke priča, četiri romana i šest slikovnica, te brojnih ogleda i kritika.

Kopirati
Drag cursor here to close