Poezija

''Odbljesci praskozorja'' predstavljena javnosti

zdavač ove knjige je HKD Napredak – Kreševo, a recenzije o njoj su napisali Miljenka Koštro, Božana Knežević i Ivo Mijo Andrić.
Kultura / Knjige | 17. 07. 2019. u 20:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Odbljesci praskozorja predstavljena javnosti

Predstavljena je treća zbrika poezije kreševskog književnika Ivice Kesića pod naslovom Odbljesci praskozorja u velikoj dvorani HKD Napredak.

Izdavač ove knjige je HKD Napredak – Kreševo, a recenzije o njoj su napisali Miljenka Koštro, Božana Knežević i Ivo Mijo Andrić.

O knjizi su uz autora govorile ispred Napretka Ružica Franjčević, zatim Ružica Čelan i Miljenka Koštro.

''Autor, kada ga na trenutak obuzmu mračnije misli, i dalje plovi lađom sreće, zabavlja se, žudi za svjetlom i ljepotom, stihovima se poigrava, iznosi na vidjelo svoju intimu, dvojbe i nade, kroz stihove putuje do pakla i nazad. Sva svoja raspoloženja interpretira na pozitivnoj podlozi. On otvara prozore duše da svjetlost dopre do najskrivenijih kutaka, vozi svojim poetskim pravcom i iza sebe ostavlja skladne lirske odsjaje. Bogat jezik, elegantno oblikovani i stilski ukrašeni stihovi, zanimljivi lirski momenti, osebujan poetski izričaj, bogat unutarnji svijet, kao i druge posebnosti ovih pjesama, daju mi za pravo reći kako je ovo vrlo vrijedna zbirka poezije.Vjerujem da će Odbljesci praskozorja pronaći put do mnogih čitatelja i zadovoljiti istančani osjećaj za poeziju kod književne kritike'', kazala je Koštro.

Odbljescima praskozorja predhodile su dvije zbirke pjesama: Ispod našeg neba u izdanju Klepsidra Kreševo i Svjetionik u izdanju HKD Napredak, Kreševo.

Poezija Ivice Kesića pripada literarnom krugu takozvane tradicionalne lirike koju su stvarali klasici naše i svjetske književnosti zapisao je Ivo Mijo Andrić.

Kopirati
Drag cursor here to close