V.B.Z.

Objavljeno novo izdanje romana "Ljepši kraj" Bekima Sejranovića

Junak knjige pokušava se u zabačenoj djedovoj kolibi na bosanskoj planini pokušava oporaviti nakon dramatičnog kraha ljubavne priče s Norvežankom koja je uvijek bila slaba spram muškaraca s prostora bivše Jugoslavije
Kultura / Knjige | 10. 06. 2020. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novo izdanje romana "Ljepši kraj" Bekima Sejranovića, koji se opisuje kao jedno od najzaokruženijih i najzanimljivijih pripovjedačkih opusa na postjugoslavenskim prostorima, objavljeno je u nakladi V.B.Z.-a, piše Hina.

Hrvatski nakladnik nedavno preminulog pisca koji je pripadao bosanskohercegovačkoj, hrvatskoj i norveškoj književnoj sceni poručuje da "Ljepši kraj" onima koji dosad nisu čitali njegova djela može biti "početak jednog fantastičnog književnog putovanja".

Junak knjige pokušava se u zabačenoj djedovoj kolibi na bosanskoj planini pokušava oporaviti nakon dramatičnog kraha ljubavne priče s Norvežankom koja je uvijek bila slaba spram muškaraca s prostora bivše Jugoslavije. Dok se prisjeća bivšeg života, pokušavajući razumjeti što se zapravo dogodilo, počinje nova priča, dok pokraj njegove brvnare prolaze samo vehabije koje su smještene u obližnjem napuštenom selu.

"Pričajući dvije priče, jednu unatrag, a drugu unaprijed, jednu koja se događa u Norveškoj, a druga u Bosni, Bekim Sejranović zavlači se duboko pod kožu svog junaka. Uvjerljivo prikazuje njegove traume, emotivnu nesigurnost, egzistencijalni strah, drogiranje, seksualnu disfunkcionalnost, a pritom uspijeva biti i lucidan i nevjerojatno duhovit", napominje se u najavi novog izdanja.

Kopirati
Drag cursor here to close