Časopis za književnost, kulturu i društvene teme

Objavljen novi broj časopisa Osvit

Osvit tako objavljuje poeziju, prozu, dječju književnost, aforizme, oglede i kritike, eseje i književnoznanstvene radove.
Kultura / Knjige | 13. 12. 2017. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zadovoljstvo nam je izvijestiti kulturnu i inu javnost da je objavljen novi broj (91 – 92) Osvita, časopisa za književnost, kulturu i društvene teme Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne'', ističu iz ovog Časopisa.

Kao i dosad, ovaj broj prati aktualnu književnu produkciju članova Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne i drugih književnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja u kojima književnici stvaraju na hrvatskom jeziku.

Osvit tako objavljuje poeziju, prozu, dječju književnost, aforizme, oglede i kritike, eseje i književnoznanstvene radove. Tako se u ovom broju Osvita mogu čitati tekstovi već afirmiranih književnika kao i onih koji dosad nisu objavljivali u Osvitu i onih kojima je ovo prvo pojavljivanje na književnoj sceni; ukupno četrdeset i jedan autor.

''Među inim posebno preporučujemo tekstove akademika Luke Paljetka o Krešimiru Šegi; tekst msgr. Anđelka Babića o gradnji mostarske katedrale; govor Ante Glibote, dopredsjednika Europske akademije znanosti, umjetnosti i književnosti iz Pariza, na svečanosti uručenja članskih povelja Akademije novoprimljenim akademicima, hrvatskim književnicima Mili Pešordi iz Zagreba i Luku Paljetku iz Dubrovnika'', kažu iz Osvita.

Vjerujemo da će svi ljubitelji pisane riječi pronaći nešto po svom ukusu.

Osvit se može nabaviti u prostorijama Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače, Mostar) ili preuzeti pdf izdanje s web stranice DHK HB na ovom linku.

Kopirati
Drag cursor here to close