Nasiljednici Udruženja književnika BiH

Novi predsjednik Društva pisaca BiH Hadžem Hajdarević

Hajdarević je ovom prilikom istaknuo da je najvažnije u budućem razdoblju održati kontinuitet Društva pisaca Bosne i Hercegovine
Kultura / Knjige | 31. 03. 2018. u 15:44 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Hadžem Hajdarević

Književnik Hadžem Hajdarević na današnjoj Skupštini Društva pisaca BiH izabran je za novog predsjednika Društva.

Hajdarević je ovom prilikom istaknuo da je najvažnije u budućem  razdoblju održati kontinuitet Društva pisaca Bosne i Hercegovine, te preuzeti pozitivne smjernice koje su uradili ranija predsjedništva i raniji predsjednici Društva.

''Vodimo računa da smo mi Društvo pisaca BiH koje je direktni pravni nasljednik Udruženja književnika BiH i jako je bitno održati Društvo pisaca na razini BiH'',  istaknuo je Hajdarević.

Novi predsjednik također smatra da Društvo pisca treba svojim angažmanom biti više prisutno u društvu, te da treba raditi i na tome da Društvo dobije i više poštovanja od društvene zajednice,

Hajdarević je istaknuo da se Društvo pisaca treba omasoviti, što povratkom članova koji su istupili iz Društva, što prijemom novih članova.

Članovi novog saziva predsjednišva Društva pisaca uz Hajdarevića, kao predsjednika, su i Jagoda Iličić, Damir Uzunović, Miro Petrović, Aleksandra Čvorović i Goran Karanović.

Prije izbornog dijela skupštine prezentiran je izvještaj o radu Društva pisaca u prethodnom periodu.

Kopirati
Drag cursor here to close