Treća za djecu

Nova knjiga priča za djecu Željka Ivankovića 'Priče iz albuma odrastanja'

Kultura / Knjige | 16. 06. 2020. u 13:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon knjige priča za djecu "Zvjezdangrad" (1990.) koja je doživjela pet izdanja i nalazi se u programu lektire za osnovne škole te knjige "Odrastanja" (2002.), nedavno je iz tiska izišla treća knjiga priča za djecu autora Željka Ivankovića.

Riječ je o knjizi "Priče iz albuma odrastanja", a čini je 25 kratkih priča od kojih je deset objavljeno u časopisu za mlade "Cvitak" u školskoj godini 2018./19. nakon što je Ivanković kao najuspješniji autor za mlade 2017. godine dobio nagradu "Krešimir Šego".

''Pisati za mlade, za djecu uvijek je spojeno i s otkrivanjem nekih zaključanih prostora u vlastitosti bića na koje ste gotovo pa zaboravili. Ali djeca oko vas nađu ključ do tih prostora, ponude izazove i vaše je da na njih odgovorite. A to potom kod pisanja traži neki drugi i drukčiji pristup, drukčiji diskurs... Onaj na kojemu se susreće vaša i njihova valna duljina, rezonancija... '', kazao je u izjavi za Fenu Željko Ivanković, koji je ovaj put iz priče sam osmislio i vizualni identitet te knjige.

Knjigu je objavio Art Rabic Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close