Naša slova

Nikog iz BiH ne zanima sajam knjige u Frankfurtu

Kako je za Bljesak.info potvrđeno iz Fondacije za izdavaštvo, nakon 2014. godine nema nikakvih saznanja o organiziranoj posjeti sajmovima
Kultura / Knjige | 14. 10. 2017. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Frankfurtu je otvoren 69. sajam knjiga, najstarija i najveća manifestacija te vrste u svijetu, koja će i ove godine biti bez predstavnika iz BiH.

Naime, Kako je za Bljesak.info potvrđeno iz Fondacije za izdavaštvo, ova je institucija u 2013. godini sufinancirala Udruženje izdavača i knjižara čiji je predsjednik bio Ibrahim Spahić s iznosom od 7.500,00 KM za projekt sajmovi knjiga Beograd, Frankfurt, Zagreb.

''Projekt je uspješno proveden i iznos je uredno opravdan. Godine 2014. Fondacija za izdavaštvo je podržala Udruženje izdavača i knjižara u iznosu od 7.000,00 KM za istu namjenu. Nakon 2014. godine nemamo nikakva saznanja o organiziranoj posjeti sajmovima'', navedeno je iz Fondacije za Bljesak.info.

Inače, Frankfurtski sajam je okupio izdavače iz 106 zemalja te više od 7000 izlagača.

Na sajmu će kako središnje teme biti inovacije u književnosti, te trend samoizdavaštva, a velika književna zvijezda Dan Brown će u Frankfurtu predstaviti svoj novi roman ''Porijeklo''.

Kopirati
Drag cursor here to close