Promocija

'Nebeski letači' posvećeni Lani i Luki Lovrić predstavljeni u Mostaru

Zbirka je posvećena tragično preminulim učenicima Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića, Lani i Luki Lovrić, a izdana je u povodu obilježavanja prve godišnjice njihova stradanja.
Kultura / Knjige | 11. 05. 2018. u 11:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija zbirke poezije i kratkih priča za djecu pod nazivom "Nebeski Letači", autorice Milene Jukić Bandić upriličena je u petak u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru.   Zbirka je posvećena tragično preminulim učenicima Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića, Lani i Luki Lovrić, a izdana je u povodu obilježavanja prve godišnjice njihova stradanja.

Autorica Jukić Bandić, inače zaposlenica OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, kazala je kako su ovom knjigom htjeli obilježiti godišnjicu smrti učenika te škole koji su tragično stradali prošle godine u zrakoplovnoj nesreći kod Mostara.  Izrazila je zadovoljstvo što je ovom knjigom mogla na jedan simboličan način doprinijeti očuvanju uspomene na Lanu i Luku.

Akademska slikarica Kristina Ćavar, ilustratorica knjige, kazala je kako je u knjizi ukupno 18 ilustracija koje su rađene tehnikom kolaža, a za izradu joj je trebalo oko mjesec dana.  Uz autoricu Jukić Bandić i slikaricu Ćavar, o knjizi je tijekom predstavljanja govorila i književnica Sonja Jurić.

Program, kojemu su prisustvovali djelatnici i učenici OŠ Silvije Strahimir Kranjčević i mnogobrojni građani, moderirala je Ana-Marija Dedić. Promociju knjige "Nebeski letači" organizi rali su Narodna knjižnica Hercegovačko-neretvanske županije Mostar, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića i Hrvatski dom "Herceg Stjepan Kosača".

Podsjećamo, u padu zrakoplova kod Mostara 13. svibnja 2017. godine, život su izgubili Lana i Luka Lovrić, Arman Hadžiomerović, Muhamed Sipović i Ivan Karačić.


Kopirati
Drag cursor here to close