Nevid teatar

Natječaj za mlade autore o temi kulturnih raznolikosti u BiH

Priče mogu biti u formi putopisa, o gradu, općini i selu u kojem žive, prirodnim ljepotama i životinjskom svijetu, te materijalnom i nematerijalnom blagu BiH.
Kultura / Knjige | 23. 01. 2019. u 09:57 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz banjalučkog Nevid teatra pozvali su kreativne mlade autore od 18 do 30 godina, koji žive u Bosni i Hercegovini, da prijave ideje za originalne dramske tekstove namijenjene djeci uzrasta od tri do 11 godina o temi kulturnih raznolikosti u BiH. 

Priče mogu biti u formi putopisa, o gradu, općini i selu u kojem žive, prirodnim ljepotama i životinjskom svijetu, te materijalnom i nematerijalnom blagu BiH. 

Osim originalnog dramskog teksta, autori će imati priliku da pišu o problemima obrazovnog sistema u BiH i ponude konkretne ideje ka reformi te oblasti, kao i razloge zašto žele istražiti temu obrazovanja i kulturnih raznolikosti u BiH. 

Natječaj je otvoren od 21. siječnja i trajat će, kako je priopćeno iz Nevid teatra, do 22. veljače 2019. godine. 

Od tri do šest najboljih dramskih tekstova, koje će višestruko nagrađivana dramska spisateljica i nova direktorica Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Tanja Šljivar povezati u jednu tekstualnu cjelinu, nastat će interaktivna-obrazovna predstava za djecu uzrasta od tri do 11 godina. 

Predstava će se moći pogledati u Bugojnu, Doboju, Istočnom Sarajevu, Kiselјaku, Kreševu, Mostaru, Sarajevu, Travniku, Tuzli, Usori i Banjoj Luci, do kraja kolovoza 2019. godine. 

Implementacijom ovog projekta "Obrazovanje kroz igru" Nevid teatar omogućit će djeci i mladima, koji su svakodnevno izloženi problemima obrazovanja, etničkim i drugim vidovima segregacije ili diskriminacije u školama, da kroz igru i dramsku obrazovnu formu uče i prodube znanja o kulturnim raznolikostima u BiH i važnosti cjeloživotnog učenja, odgoja i obrazovanja, te se povežu sa kolegama iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine. 

"Obrazovanje kroz igru" Nevid teatra jedan je od 24 odabrana projekta koji se financira u okviru zajedničkog projekta UN-a "Dijalog za budućnost: Promoviranje društvene kohezije i raznolikosti u BiH". 

Projekt "Dijalog za budućnost" je zajednička inicijativa Predsjedništva BiH i Ujedinjenih nacija.

Kopirati
Drag cursor here to close