Preporuka narodne knjižnice HNŽ-a

Naslov tjedna - Iskupljenje

U ljetnim danima izolacije uživajte u čitanju knjiga
Kultura / Knjige | 07. 07. 2020. u 09:13 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodna knjižnica HNŽ trudi se i tijekom ljeta svoje velike i malene sugrađane potaknuti na čitanje, ovaj tjedan su objavili i preporuku u kojoj ćete maksimalno uživati, a to je naslov Iskupljenje, autorice Francine Rivers.

Kratak sadržaj:

Predivna priča o bezuvjetnoj, spasonosnoj i apsolutnoj Božjoj ljubavi.
Godine 1850. Kaliforniju trese zlatna groznica. Vrijeme je u kojem muškarci prodaju dušu za vreću zlata, a žene tijelo za prenoćište. Angel od ljudi ne očekuje ništa osim izdaje. Prodali su je u prostituciju kao dijete, preživljava tako što održava mržnju na životu. Tada upoznaje Michaela Hoseau, čovjeka koji u svemu traži Božju dobrotu. Michael prihvati Jahvin poziv da oženi Angel i da je bezuvjetno voli. Nakon nekog vremena Angelino se mržnjom ispunjeno srce počne topiti. S tim u svezi preplavljuje ju osjećaj bezvrijednosti i straha. Zato Angel pobjegn natrag u mrak, daleko od muževe ljubavi, preplašena radi spoznaje koju više ne može nijekati: njezino izliječenje dolazi od Onoga tko je voli čak više od Michaela Hoseae... Onoga koji je neće nikada napustiti.

O autorici:

Francine Rivers (1947) suvremena je američka književnica i autorica više od 20 bestselera inspiriranih kršćanskom tematikom. Dobitnica je brojnih književnih nagrada i priznanja Živi u sjevernoj Kaliforniji.

Pored navedenog Narodna knjižnica HNŽ, Mostar posjeduje i ove autoričine naslove:

1. Nepokolebljiva - Ruta
2. Neposramljena - Rahaba
3. Nespomenuta
4. Nespomenuta - Batšeba
5. Neustrašiva - Marija
6. Iskupljenje
7. Znak lava.knj.1, Glas u vjetru
8. Znak lava.Knj.2, Odjek u tami
9. Znak lava.Knj.3, Sigurno kao svitanje

Kopirati
Drag cursor here to close