Modernizira se Knjižnica

Narodna knjižnica HNŽ: Odjel Periodike u novom ruhu

Odjel periodike dobio je novi pod, zidove, izolaciju, te nove pokretne police po standardima knjižničarstva.
Kultura / Knjige | 19. 02. 2018. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uskoro se otvara Odjel periodike Narodne knjižnice Hercegovačko neretvanske županije.

Ljetos, za vrijeme godišnjih odmora, radnici djelatnici i volonteri knjižnice zajedničkim snagama su pripremali odjel za renovaciju, a uskoro su uslijedili i građevinski radovi.

Odjel periodike dobio je novi pod, zidove, izolaciju, te nove pokretne police po standardima knjižničarstva.

''U prethodnoj godini započeli smo s renoviranjem arhiva Periodike, želimo napraviti dovoljno prostora za nove knjige, radovi su pri završetku, veselimo se svečanom otvorenju.Odjel će biti  suvremeno opremljen po standardima o knjižničnom poslovanju. Želimo osuvremenit cijelu knjižnicu, do sada smo odradili dva odjela Dječji i odjel periodike, nastavit ćemo i dalje raditi projekte i javljati se na javne natječaje kako bismo stvorili suvremeno okružje, Nadamo se da ćemo biti uspješni kao i do sad'', rekla je za Bljesak.info Zorica Marić voditeljica Službe za rad s korisnicima.



Inače, ovaj odjel ima oko 20 tisuća uveza periodike, rekla nam je ranije Julijana Pavlović ravnateljica knjižnice iako još nije urađena revizija odjela, Pavlović je istaknula kako je najstariji časopis koji posjeduju iz 1832. godine.

''Još nismo radili reviziju odjela, ali smo tražili po katološkim listićima i pronašli smo da je najstariji časopis kojeg imamo iz 1832. godine, no možda ima i starijih. Imamo brojne časopise i iz 1890. godine, 1900-te i nadalje. Periodika koju smo prikupljali zadnjih 20 godina nije uvezana, ali nadamo se da ćemo i to riješiti donacijskim sredstvima, no dok ne obnovimo ne možemo dalje ulagati'', kaže Pavlović dodajući da nakon ovog planiraju obnoviti i čitaonicu te napraviti multimedijski prostor, a sve što rade, rade donacijskim sredstvima.

S obzirom na bogatstvo knjiga koje ima, te koliko doprinosi društvu Narodna knjižnica definitivno zaslužuje više poštovanja i istinske zainteresiranosti nadležnih vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close