Povodom Dana općine Stolac

Najavljujemo predstavljanje monografije o nekropoli koja je pod UNESCO zaštitom

Povodom Dana općine Stolac, Javna ustanova Radimlja organizira predstavljanje monografije ''Razgovor s Radimljom''.
Kultura / Knjige | 11. 07. 2019. u 10:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Dana općine Stolac, Javna ustanova Radimlja organizira predstavljanje monografije ''Razgovor s Radimljom", autora Miroslava Palamete i Mire Raguža, koje će biti upriličeno u utorak, 16. srpnja, u 20:30 sati na lokalitetu nekropole Radimlja.

Nekropola stećaka Radimlja najpoznatiji je lokalitet stećaka u Hercegovini i spada u najvrjednije spomenike srednjovjekovnog perioda u BiH. Na nekropoli se nalazi 135 stećaka, od kojih su 63 ukrašena.

Od 2002. godine nekropola je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine, a od 2016. godine uvrštena je i na UNESCO-vu listu zaštićenih spomenika.

Monografija ''Razgovor s Radimljom''/''Talking with Radimlja'' je visokokvalitetna dvojezična monografija. Sastoji se od tekstualnog dijela koji podrazumijeva znanstveno utemeljenu, a receptivnu studiju, s preglednim mapama, te kratkim opisom svakog spomenika, kao i fotografijama.

Osim autora, monografiju će predstaviti šef ureda UNESCO-a u Sarajevu Siniša Šešum te ravnatelj Zavoda za zaštitu spomenika Ante Vujnović.

Voditeljica programa bit će Irena Goluža, a glazbene gošće djevojačka skupina Angelus, najavili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close