NIN

212 romana u borbi za NIN-ovu nagradu

Na adresu NIN-a do zaključenja natječaja 15. prosinca pristiglo je 228 knjiga, od čega 16 nije ispunilo uvjete iz različitih razloga ili su autori sami odustali od daljeg natjecanja.
Kultura / Knjige | 24. 12. 2020. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ime dobitnika NIN-ove nagrade za najbolji roman godine bit će objavljeno 25. siječnja, a u konkurenciji je rekordnih 212 romana, objavljeno je danas iz redakcije NIN-a.

Popis knjiga koje ulaze u širi izbor biće objavljen 7. siječnja, sedam dana kasnije u odnosu na prethodne godine, a razlog za to je rekordan broj pristiglih knjiga i otežan rada tijekom pandemije.

Na adresu NIN-a do zaključenja natječaja 15. prosinca pristiglo je 228 knjiga, od čega 16 nije ispunilo uvjete iz različitih razloga ili su autori sami odustali od daljeg natjecanja, prenosi Srna.

Za sedam dana pomjereni su i objavljivanje užeg i najužeg popisa knjiga, pa će prema novom rasporedu, uži izbor biti objavljen u broju od 14. siječnja, najuži izbor 21, a ime 67. dobitnika najznačajnijeg književnog priznanja bit će poznato 25. siječnja, odmah nakon sjednice žirija.

Žiri i ove godine zasjeda u istom sastavu - Teofil Pančić, Marija Nenezić, Branko Kukić, Marjan Čakarević i Ivan Milenković.

U broju NIN-a od 28. siječnja bit će objavljen intervju sa sljedećim dobitnikom priznanja, a mjesto i vrijeme uručenja nagrade bit će naknadno objavljeni.

Pogledajte popis

Kopirati
Drag cursor here to close