Najveći festival stripa u BiH

Mostar sljedećeg vikenda destinacija ljubitelja strip-umjetnosti

Najznačajnija novina ove godine bit će izložba radova polaznika strip radionica udruge Klub MoStrip
Kultura / Knjige | 03. 12. 2017. u 11:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sljedećeg vikenda Mostar će biti odredište ljubitelja stripa koji će se okupiti na Drugom mostarskom strip vikendu.

Nakon iznimno uspješnog prošlogodišnjeg okupljanja ljubitelja strip-umjetnosti, Klub MoStrip priredio je bogat program za Drugi mostarski strip vikend koji će se održati 9. i 10. prosinca u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Prvi mostarski strip vikend bio je prva manifestacija te vrste na području Hercegovine. Cilj je bio promovirati i popularizirati strip-kulturu, a sudeći po broju posjetitelja te reakcijama javnosti i medija, organizatori su u tome i uspjeli.

"Uspjeli smo predstaviti strip kao vrlo interesantan, šaren, ekspresivan medij i granu umjetnosti, te koristeći pozitivna sredstva zanemariti neopravdane predodžbe društva o stripu kao šundu ili marginalnoj literaturi. Manifestacija je bila otvorenog, neprofitabilnog karaktera s naglaskom na interakciju posjetitelja i gostiju preko tribina, predavanja, predstavljanja izdanja domaćih izdavača te izložbe originalnih radova", kaže predsjednik Kluba MoStrip Dubravko Šimić.

Na Drugom mostarskom strip vikendu očekuje se dolazak dvadesetak domaćih i međunarodnih gostiju, a sadržajem će drugo izdanje biti opsežniji od premijerne manifestacije.

Najznačajnija novina ove godine bit će izložba radova polaznika strip radionica udruge Klub MoStrip, a kao i prošle godine, na vikendu će biti postavljena izložba radova gostujućih autora, izložba maketara, nezaobilazno crtanje i potpisivanje gostujućih autora za posjetitelje, tribine i još dosta zanimljivih stvari.

Organizatori ističu i tribinu o Gallienu Ferriju, idejnom tvorcu Zagora, jednom od najpopularnijih strip junaka kod nas, koja je na programu u nedjelju, 10. prosinca, u 16.00 sati. Na tribini će govoriti gosti iz Italije, glavni urednik i scenarist Zagora Moreno Burattini, zatim Walter Venturi, crtač na serijalima Tex, Zagor, Brad Barron i Veliki Belconi, kao i Joevito Nuccio, još jedan crtač na Zagorovom serijalu.

Gosti Mostara bit će i jedan od najplodonosnijih strip autora s ovih područja Branislav Bane Kerac te strip-autori Darko Perović, Boris Talijančić, Midhat Mido Kapetanović, Stevan Subić, Milorad Vicanović Maza, Enis Čišić, Renato Vladimir Renky.

Svečano otvaranje Drugog mostarskog strip vikenda zakazano je za subotu, 9. prosinca, točno u podne.

Kopirati
Drag cursor here to close