Promocija

Mostar: Književnici predstavili novo izdanje ''Života''

Novi broj časopisa su predstavili književnici Matija Bošnjak, Naser Šećerović, Goran Karanović i Almir Bašović urednik časopisa.
Kultura / Knjige | 11. 09. 2018. u 20:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak je u Ćorovića kući u Mostaru održana promocija novog broja književnog časopisa ''Život''. Promociju su organizirali Društva pisaca BiH i SPKD Prosvjeta iz Mostara.

Novi broj časopisa su predstavili književnici Matija Bošnjak, Naser Šećerović, Goran Karanović i Almir Bašović urednik časopisa.

Novi broj književnog časopisa Život donosi niz zanimljivih sadržaja. Naslovnica i uvodni blok posvećeni su prerano preminulom pjesniku, publicisti i dramskom piscu Predragu Luciću. Uz uobičajeno veliki broj prikaza knjiga objavljenih kod nas, tu je i nova rubrika u kojoj se predstavljaju knjige koje su u dvadesetak jezika i kultura obilježile 2017. godinu.

Osim tekuće književne produkcije pisaca iz BiH i regije, novi broj ''Života'' donosi pregled i onoga što pišu bh. pisci koji žive u Danskoj.

U rubrici Govor drugih čitatelji Života mogu pronaći vrlo zanimljiv i opsežan pregled suvremenih turkofonskih književnosti, kao i dijelove iz suvremenog omanskog romana. Tu su i stalne rubrike koje se bave odnosom književnosti i novih medija, aspektima govora, kao i niz prijevoda poezije i proze sa svjetskih jezika.

Kopirati
Drag cursor here to close