Narodna knjižnica HNŽ

Mostar: Kad Djed Božićnjak i vilenjak čitaju priče mališani Mostara pozorno slušaju

Kreativni i edukativni događaji privukli su brojne mališane, koji su se zajedno zabavili i družili.
Kultura / Knjige | 15. 12. 2017. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodna knjižnica HNŽ-a tijekom cijele godine vrijedno radi i naše mališane približava knjigama i čitanju.

Ove zime stupili su u suradnju s Adventom u Mostaru, gdje su organizirali jednu origami radionicu pravljenja blagdanskih ukrasa, te pričaonicu Djeda Božićnjaka.

Kreativni i edukativni događaji privukli su brojne mališane, koji su se zajedno zabavili i družili.

A u isto vrijeme organizirana je i prodaja kreativnih proizvoda koje su izradili članovi i polaznici radionica Narodne knjižnice. Sav prihod od prodaje usmjeren je za OŠ za djecu s posebnim potrebama.

''Imamo osjećaj da smo (barem za sada) uspjeli u akcijama promoviranja knjige među djecom predškolske i školske dobi. Ana obožava čitati i ponekad se, baš poput Alise u zemlji čudesa, izgubi u nekoj knjizi. Brigita, Kaja, Sofija, Frano, Tin, Andrej i mnoga druga djeca od svoje treće godine posjećuju ama baš svaku aktivnost koju provodi Narodna knjižnica HNŽ-a Mostar. Neka nam svima nova 2018. godina bude što uspješnija, i neka naši mali čitatelji, osim petica, kući nose entuzijazam i strast koje pronalaze u knjigama naše knjižnice. I svima Vama, dragi čitatelji i čitateljice, čestit Božić i neka je sretna Nova!'', poručili su iz Narodne knjižnice HNŽ-a.

A mi se nadamo da će i u narednoj godini vrijedni tim knjižnice pripremiti brojne radionice i čitaonice i da će i mali i vileki u ovom internet svijetu, više čitati i uživati u maštovitom svijetu koji nam donose knjige.

Kopirati
Drag cursor here to close