Poetski kolaž

Mladi pjesnici čitali Šimića

Predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne Ivan Sivrić kazao je u izjavi za medije kako se ovogodišnji Šimićevi susreti organiziraju u povodu 120. obljetnice od rođenja A.B. Šimića i 93. obljetnice od njegove smrti.
Kultura / Knjige | 03. 05. 2018. u 13:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Povodom održavanja 55. Šimićevih susreta 2018. u četvrtak je u Mostaru upriličen poetski kolaž tijekom kojeg su studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru čitali stihove poznatog pjesnika. 

Predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne Ivan Sivrić kazao je u izjavi za medije kako se ovogodišnji Šimićevi susreti organiziraju u povodu 120. obljetnice od rođenja A.B. Šimića i 93. obljetnice od njegove smrti. 

U sklopu održavanja spomenute manifestacije Društvo dvadeseti put dodjeljuje Šimićevu nagradu. Govoreći o mladim pjesnicima koji su sudjelovali na manifestaciji, Sivrić je kazao kako je riječ o izuzetno kvalitetnim pjesnicima koji imaju što ponuditi publici. 

''A.B Šimić postao je poznat u posljednjih 50 godina s početkom manifestacije Šimićevi susreti, a do tada je bio gotovo zaboravljen jer je umro vrlo mlad'', kazao je Sivrić. 

Predsjednik Organizacijskog odbora Šimićevih susreta i načelnik Gruda Ljubo Grizelj ustvrdio je kako se Šimićevi susreti u kontinuitetu održavaju već 55 godina bez obzira što god se događalo i da nikakve nepogode nisu mogle omesti njihovo održavanje. 

 ''Vrijedno je kazati kako se ove godine obilježava 120 godina od rođenja velikog pjesnika. Mi smo ponosni na to što je u našoj općini rođen A.B. Šimić i što je on iz Drinovaca krenuo na svoj put te se opet vratio u njih'', kazao je Grizelj. 

Autor današnjeg kolaža student Ivan Volić istaknuo je kako je sa svojim kolegama predstavio književni recital koji je prvi put izveden na utemeljenju Kluba studenata hrvatskog jezika i književnosti 2015. godine. Dodao je kako su predstavljeni neki od najvećih stihova A.B. Šimića, poput pjesme Opomena.Sudionici spomenutog kolaža zapalili su svijeću i položili cvijeće na spomenik Antuna Branka Šimića u Mostaru. 

Ovogodišnje, jubilarne 55. Šimićeve susrete, koji se održavaju pod pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića, otvorila je federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović. 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close