Objavila poetski prvijenac

Mirjana Barać za Bljesak: Moji stihovi su moje bebe, tako im tepam

''Iako me životni put bio nekako udaljio od svega tog, pjesme koje su ostale skrivene u meni su čekale sljedećih 20 godina da ponovno izbiju na površinu'', ističe Mirjana Barać.
Kultura / Knjige | 27. 02. 2019. u 10:45 Ivan KRALJEVIĆ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbirka pjesama ''Nota života'' književni je prvijenac Mirjane Barać, čije je predstavljanje dupkom ispunilo Narodnu knjižnicu u Širokom Brijegu zainteresiranim sugrađanima i prijateljima koji su poželjeli čuti stihove njezinih pjesama.

Mirjana Barać rođena je 1976. godine u posuškom Širića Brigu. Udana je i živi u Turčinovićima, po mnogima najnogometnijem selu u hercegovačkom kraju, a posljednjih godina i selu koje se može podičiti i novim nadarenim pjesnicima, spisateljima i samoukim likovnim stvarateljima.

Od srednjoškolskih pisanija do zbirke pjesama

Prve je pjesme počela pisati u srednjoškolskim danima kao učenica Kemijsko-tehničke škole u Posušje. No, kako će reći u razgovoru za Bljesak.info, životni put ju je na jedno vrijeme bio udaljio od pjesničkog stvaralaštva.

Foto: Bljesak.info / Predstavljena zbirka pjesama Nota života (Mirjana Barać)

''Iako me životni put bio nekako udaljio od svega tog, pjesme koje su ostale skrivene u meni su čekale sljedećih 20 godina da ponovno izbiju na površinu. Moglo bi se reći kako sam ponovno počela s pisanjem prije neke tri godine'', otkriva nam Mirjana Barać, u čijim pjesmama uglavnom prevladava vječita tema ljubavi.

U recenziji poetskog prvijenca ''Nota života'' književnica Radica Leko, koja je u svojim nastavničkim početcima predavala autorici, piše kako je Mirjana Barać ''zakoračila u čudotvorne odaje pjesništva gdje svaki pjesnik ima svoj drugačiji put stvaranja. Što je taj put stvaranja više drugačiji, to je više njegov, više je originalan''.

Foto: Bljesak.info / Predstavljena zbirka pjesama Nota života

''Moj put stvaranja je moj kostur koji nadograđujem kroz pjesme što svojim, što tuđim životnim pričama'', poručuje Mirjana Barać u razgovoru za Bljesak.info i objašnjava kako doživljvava trenutke stvaranja svojih novih pjesama.

''Ti stihovi su moje bebe, tako im tepam. To je nešto što jednostavno mora izaći vani. I, kada napokon izađe iz mene, tada osjećam ogromno olakšanje. Osjećaj je neopisiv'', dodaje ova pjesnikinja.

Foto: Bljesak.info / Mirjana Barać

Vrijedan biser širokobriješke književne scene

Druga recenzentica Marija Lovrić - Crnjac ističe kako Mirjanine pjesme ogoljuju dušu i izazivaju neopisive osjećaje i predstavljaju jedan hvale vrijedan biser širokobriješke književne scene.

Iako su njezine pjesme objavljivanje u nekoliko skupnih zbirki ''Pisci i književnost'', ''Minelino srce'', ''Teov put'', časopisu ''Franjinim stopama'' te raznim portalima koji promoviraju poeziju, Mirjana Barać ističe kako su jo iznenađujuće emotivne reakcije publike veliki poticaj za njezin daljnji stvaralački rad.

''Ovo je vjetar u leđa, nešto što se nisam usuđivala ni sanjati. Hvala ljudima koji su mi to omogućili i doslovno odradili sve umjesto mene. Svakako ću nastojati opravdati povjerenje i dalje razvijati svoj talent za pisanje'', naglasila je autorica u razgovoru za Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info / Predstavljena zbirka pjesama Nota života
Kopirati
Drag cursor here to close