Poboljšanje fonda

Ministarstvo obrazovanja dijeli znanstvenu i stručnu literaturu javnim knjižnicama

Ovom donacijom Federalno ministarstvo počinje i s obilježavanjem Dana znanosti u Federaciji BiH
Kultura / Knjige | 28. 10. 2020. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti će i ove godine svim javnim sveučilišnim knjižnicama u Federaciji BiH dodijeliti značajan broj recentnih izdanja znanstvene i stručne literature, a s ciljem poboljšanja knjižničnog fonda javnih visokoškolskih ustanova u FBiH.

Međutim, zbog aktualne epidemiološke situacije izostat će tradicionalna svečanost, a knjige će biti distribuirane putem Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Početak distribucije bit će službeno počet u četvrtak, 29.10.2020. godine, u NUB-u BiH, prilikom obilježavanje 75 godina postojanja i rada ove prepoznatljive institucije kulture, obrazovanja i znanosti u zemlji i inozemstvu.

Javnim sveučilišnim bibliotekama u FBiH ove će godine biti dodijeljeno ukupno 895 primjerka, odnosno 115 naslova enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature i časopisa.

''Posebno nam je drago što i u ovoj godini punoj izazova i promjena izazvanih pandemijom COVID-19 imamo priliku podržati biblioteke visokoškolskih institucija, akademsku zajednicu i naše studente kao krajnje korisnike, ali i održati partnerstvo i suradnju s bibliotekama, odnosno javnim visokoškolskim i naučnim ustanovama u FBiH koje traje od 2007. godine kroz programe podrške otkupa novije literature i dodjele knjiga'', navedeno je u priopćenju Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Inače, ovim Federalno ministarstvo počinje i s obilježavanjem Dana znanosti u Federaciji BiH (12. prosinca).

Tako je, između ostalog, povodom Dana znanosti u FBiH, planirana i dodjela šest novčanih nagrada studentima – korisnicima usluga sveučilišnih knjižnica (jedna po knjižnici), a koji su u prethodnoj akademskoj godini najviše koristili knjiženi fond i druge usluge ovih knjižnica.


Kopirati
Drag cursor here to close