Pazin

Milo Jukić u Kući za pisce

U svome bogatom autorskom opusu Milo Jukić ima niz objavljenih romana, zbirki pjesama, putopisa, te povijesnih i etnoloških djela.
Kultura / Knjige | 16. 01. 2019. u 19:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pazinskoj Kući za pisce - Hiži od besid tijekom siječnja boravi Milo Jukić, pisac iz bosanskohercegovačkog gradića Kreševa.

U svome bogatom autorskom opusu Milo Jukić ima niz objavljenih romana, zbirki pjesama, putopisa, te povijesnih i etnoloških djela.

Za roman "Samo jednom se gubi" iz 2013. godine dobitnik je nagrade Fondacije za izdavaštvo Bosne i Hercegovine, a nagrađivan je i za svoju poeziju i za urednički rad, piše Glas Istre.

Dugogodišnji je tajnik Književne zaklade "Fra Grgo Martić" i glavni urednik svih njenih izdanja, a bavi se i novinarstvom, fotografijom, te organizacijom književnih i kulturnih manifestacija. Istra je već zastupljena u njegovim ranijim putopisima, a boravak u pazinskoj Kući za pisce iskoristit će za nastavak svojih istraživanja srednjovjekovne istarske baštine, posebno fresaka, te raditi na svom romanu radnog naslova "Muke majstora Antona s Padove", o jednom od najčuvenijih autora istarskih fresaka iz 16. stoljeća koji je svoje djelo ostavio na svega tri mjesta u Istri i o čijem se životu ne zna gotovo ništa. 

Milo Jukić piše i putopise za Bljesak.info, koje možete čitati na ovom linku.

Kopirati
Drag cursor here to close