Poezija u Kazalištu

Mili Đukić predstavio svoj poetski opus

Đukić je čitao i stihove iz svoje prethodne dvije zbirke 'Zima će ponovo biti teška' (2015.) i 'Sabrana djela iz oduzetog tijela' (2014.) koje je objavio kultni zagrebački izdavač Zdenko Franjić (Slušaj najglasnije).
Kultura / Knjige | 15. 11. 2018. u 23:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foaje Hrvatskog narodnog kazališta bio je krcat zaljubljenicima u stihove Milija Đukića.
 
On je u okviru projekta Poezija u kazalištu predstavio svoju nedavno objavljenu zbirku pjesama 'Pregaženi ježevi', čiji je nakladnik beogradska izdavačka kuća 'Treći Trg'. Za ovu zbirku Đukić je nagrađen na trećem natječaju Beogradskog festivala poezije i knjige i Trećeg Trga.
 
Đukić je čitao i stihove iz svoje prethodne dvije zbirke 'Zima će ponovo biti teška' (2015.) i 'Sabrana djela iz oduzetog tijela' (2014.) koje je objavio kultni zagrebački izdavač Zdenko Franjić (Slušaj najglasnije).
 
Mili Đukić rođen je u Mostaru 1987. godine. Osnovnu školu pohađao je u Adapazaru (Turska), zatim Mostaru, gdje je završio gimnaziju. Studirao je u Sarajevu. Dosadašnji radni vijek većinom je proveo u ugostiteljstvu, kao konobar, šanker, DJ, bar menadžer. Radio je i kao novinar, građevinski radnik u Skandinaviji, aerodromski taksista.
 
Pjesme je objavljivao u bosanskohercegovačkim, hrvatskim i srpskim časopisima, portalima, periodici.  
Kopirati
Drag cursor here to close