Predstavljanje knjige

''Mi Hrvati'' u Širokom Brijegu

''Mi Hrvati'' je knjiga koja kroz opis Hrvata, njihovih vrlina i mana, opisuje stoljetnu čežnju za samostalnom i slobodnom državom.
Kultura / Knjige | 14. 12. 2018. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje knjige ''Mi Hrvati'', autora Matka Marušića, održat će se u ponedjeljak, 17. prosinca 2018. godine, s početkom u 19:00 sati u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu. Organizator predstavljanja je Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg.

''Mi Hrvati'' je knjiga koja kroz opis Hrvata, njihovih vrlina i mana, opisuje stoljetnu čežnju za samostalnom i slobodnom državom.

Uz samog autora, u programu predstavljanja knjige sudjelovat će doktorandica Fakulteta zdravstvenih studija u Mostaru Antonija Hrkać i fra Mario Knezović, župnik Župe svetih Petra i Pavla Kočerin. Program će voditi Željka Šaravanja, a događaj će glazbeno obogatiti glazbena sekcija Frame Široki Brijeg.

Matko Marušić, znanstvenik i književnik, pripovijeda kroz iskustva svojega života i života svoje obitelji i poznanika, o životu hrvatskih domoljuba. Knjiga je humoristična, ali i prožeta brojnim potresnim pripovijetkama o stradanjima, siromaštvu i isključenosti iz političkoga i društvenoga života. Dodirnute su sve glavne sastavnice života. Često duhovito, a ponekad i romantično, iznose se bolne istine i novija hrvatska povijest predstavlja kroz oči običnoga hrvatskoga čovjeka.

Kopirati
Drag cursor here to close